METTE LIND: EKSISTENS

dato - 6. juli til 28. juli

Fernisering - 6. juli 14:00 til 16:00

Mette Lind

Billedkunstneren Mette Lind bor i dag i Odense, men er født og opvokset i den lille havneby Assens. Her fik hun sine første kunstneriske relationer og erkendte, at kunsten ville blive en integreret og vigtig del af hendes liv.
Senere kom hun til at udstille i flere gruppesammenhænge både i Danmark og udlandet, hvor hun var en del af de progressive kunstmiljøer.
Hun har bl.a. udstillet på Den Internationale biennale i Firenze, Kunstbygningen Filosofgangen i Odense, H.C. Andersens Hus i Odense, SAK i Svendborg, Kvindegalleriet i København, Toldboden i Kerteminde, Kunstnernes Hus i Århus, Kunstnernes censurerede Påskeudstilling i Århus, Galleri Rosenbæk i Odense, Mnemosyne Exhibition Artmuseum, Timisoara i Rumænien, Godsbanen, Århus og har desuden udført en udsmykning på Danefeld i Odense.
Kunstneren er repræsenteret i kunstbøgerne "Dansk kunst 84" og "Dansk kunst 95", og har udført illustrationer til en plakat til Arbejdstilsynet og til Fynsværkets årsberetning: "Jamen, det er blikket".
Mette Lind er medlem af Danske Billedkunstneres Fagforening (DBF).

CV

 

Den fynske billedkunstner Mette Linds værker udspringer af hendes beundring og nysgerrighed for mennesket, naturen og den komplekse verden vi lever i. Især interessen for det skabende menneske og hvilken betydning det har for vores daglige liv, har stor betydning for måden hendes værker bliver til på.

Dyrenes univers med fugle, ulve, heste er ofte repræsenteret. Ligeledes er mennesket, herunder inuitternes historie, et anvendt motiv i flere af hendes værker.

Hun siger selv om sin kunst:
”Mine værker er fuldendte når det personlige udtryk og de håndværksmæssige elementer går op i en højere enhed. Det er her jeg mærker kunstens sande væsen, og jeg fornemmer det i kraft af den ultimative frihed. Det er vigtigt for mig ikke, at ende i en tidslomme af konformitet og jeg har målrettet fulgt min egen vej, hvor billeduniverset skal kunne stå alene uden ord. Mit fundamentale behov ligger i den spontanitet der er i arbejdet med maleriet, og hvor mulighederne er uendelige.”

I mange år har hendes foretrukne medie været maleriet, men hun betegner sig selv som både maler og tegner. Hun har desuden eksperimenteret med grafik i perioder, hvor hun var medlem af Fyns Grafiske værksted, men føler sig bedst tilpas i sine koloristiske, figurative og ekspressionistiske billeder – der ofte udføres i store formater.

 

ARTIST TALKS

Hver torsdag i udstillingsperioden vil der være mulighed for at komme til en uformel artist talk, hvor man i hele åbningstiden er velkommen til, at komme med spørgsmål.
Det kan være i forbindelse med arbejdsprocessen bag værkerne, brugen af materialer eller hvad det kunne være man har af tanker i forbindelse med udstillingen.

"Gæsterne må komme alene eller sammen med gode venner, og så kan vi tage en dialog om værkerne." siger kunstneren.