Søg om ophold

 

Er du kunstner og kunne du tænke dig et arbejdsophold med udstilling i Kunsthal vARTe, så kan du læse om vores retningslinjer her:


Kunsthal vARTe er et fristed til kunstnere, der ønsker at fordybe sig og fokusere på sin kunst i en periode. Samtidig gives der mulighed for at vise sin kunst frem for besøgende i udstillingslokalerne.

HVEM KAN UDSTILLE?Vi opfordrer alle interesserede kunstnere til at henvende sig, og så tager vi stilling til et eventuelt samarbejde ud fra den enkelte kunstners værker og CV.


Kunstnere som er medlem af BKF, DBS eller Kunstnersamfundet og / eller har udstillet på en af de fem statsanerkendte censurerede udstillinger: Charlottenborgs Forårsudstilling, Kunstnernes Påskeudstilling, Kunstnernes Sommerudstilling, Kunstnernes Efterårsudstilling eller Den Censurerede Kunstudstilling, eller som på anden vis, gennem sit virke, har dokumenteret kunstneriske kvaliteter, vil blive foretrukket.

HVAD KAN VI TILBYDE?

Kunsthal vARTes lokaler rummer i alt 333 m2, fordelt med 170 m2 på to udstillingslokaler, 101 m2 atelier samt en kunstnerbolig på 62 m2. Derudover er der en hyggelig lille brostensbelagt gård med borde og bænke.

Udstillingslokalerne er fordelt på stueplan og 1. sal med plads til omkring 40-50 værker á 1m2. Langs væggene i udstillingsrummene og i atelieret er der monteret galleriophæng, der gør det nemt og hurtigt at hænge værker op.

Atelieret / værkstedet indeholder et køkken med service, kogeplader, opvaskemaskine, mikroovn, miniovn, køleskab og fryser samt arbejdsborde og stole. Der er desuden et badeværelse tilknyttet.
I baglokale er der et arbejdsbord med vask, plads til opbevaring og et lille gæstetoilet med vask.

Den charmerende kunstnerbolig består af en hyggekrog, en kontorplads, et soveværelse med to sovepladser og et klædeskab.


Der tilbydes trådløst internet i kunsthallen.


Kunsthal vARTe stiller desuden faciliteter i form af glasmontrer, udstillingspodier i 3 forskellige størrelser til skulpturer, lertøj o.l., staffelier, 2 A-reklameskilte, borde og stole, rød løber m.m. til rådighed i hele udstillingsperioden.


 

OPHOLDS- OG UDSTILLINGSPERIODE

Lokalerne udbydes i perioder af 1 måned af gangen med ind og udflytning mellem udstillinger. I opholdsperioden har kunstneren mulighed for at bo, arbejde og opholde sig i lokalerne alt det man ønsker. 


FERNISERING OG ÅBNINGSTIDER

Ferniseringen finder som udgangspunkt sted den første lørdag eller søndag i måneden kl. 14.
Åbningstiderne er onsdag til fredag kl. 13-17 samt lørdag og søndag kl. 10-15. Vi har forsøgt at tilpasse åbningstiderne, så der både er rig mulighed for at besøgende kan komme og se udstillingen, men også så der er tid til ro og fordybelse på andre tidspunkter. Kunstnerne er naturligvis velkommen til at holde åbent ud over de faste åbningstider. Der er en forpligtelse til at have åbent atelier i åbningstiden, og kommunikere med de besøgende.

 

HVAD KOSTER DET?

Kunsthal vARTe afholder alle faste driftsomkostninger samt sørger for PR i forbindelse med fernisering, udstilling og arrangementer, herunder bl.a. plakater, pressemeddelelser, nyhedsbreve, opslag på sociale medier og mailinvitationer.
Kunsthal vARTe tager ingen provision i forbindelse med almen salg under opholdet, men kunstneren bidrager til driftsomkostningerne i form af et værk.
Kunstneren sørger selv for transport af værker.
Der indbetales et depositum.

 

KAN JEG SØGE OM STØTTE TIL ET OPHOLD I VARTE?

Kunstneren kan ansøge om støtte til dækning af udgifter til transport, værkproduktion, udstilling m.v. gennem Statens Kunstfond samt diverse legater og fonde. Læs mere her

 

HVORDAN SØGER JEG?

Ønsker du at søge om et ophold i Kunsthal vARTe, bedes du sende os en mail med et link til din hjemmeside, din kunstnerbiografi / CV samt vedhæfte et par fotos af nogle af dine værker og / eller udstillingsprojekter.

 


 

For yderligere information og spørgsmål, kontakt da Mette Kristensen på mk@varte.dk eller på tlf. +45 2159 2708.

Vi glæder os til at høre fra dig!