WALK OF VARTE 2017

dato - 19. maj til 1. oktober

Bente Polano

Bente Polano (f. 1953) er billedhugger, maler og grafiker. Hun er uddannet på Danmarks Designskole og debuterede i 1974 i Rådskælderen på Charlottenborg og har siden udstillet separat og i en række gruppesammenhænge. Hun har gennem tiden udført flere skulpturer til det offentlige rum og udstillet i både Skandinavien og Europa. Blandt de senere værker er skulpturen til pladsen ved Kingos Kirke på Nørrebro i København med titlen ”Den hjemvendte”. 
Bente Polano er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF), Danske Grafikere, Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS) og Dansk Billedhuggersamfund (DBS) og Kunstnerforeningen af 18. November.

CV

Med skulpturer af Bente Polano

 

For første gang nogensinde afholdes Walk of vARTe i Varde!

Kunsthal vARTe står bag denne helt nye skulpturudstilling med værker af en enkelt udvalgt kunstner.

Der udstilles 10 skulpturer fordelt i byrummet og i en række udvalgte butikker samt 1 ekstra permanent skulptur foran Kunsthal vARTe.

Walk of vARTe kombinerer større og mindre skulpturer i byen.

Der vil samtidig være en unik mulighed for at erhverve sig en mindre udgave af en udvalgt skulptur fra Walk of vARTe. Skulpturen kan købes i Kunsthal vARTe fra åbningsdagen, og findes kun i et begrænset antal.

Ruten påbegyndes og afsluttes i Kunsthal vARTe, og alle skulpturer ligger i gåafstand.
 

Vind en skulptur af Bente Polano!

Stem på din favorit skulptur og vind en skulptur til en værdi af 2.500 kr.
Der kan afhentes en stemmeseddel i Kunsthal vARTe, som efter turen afleveres samme sted.
 

Walk of vARTes app

Find ruten, se og læs om de enkelte skulpturer på vores app. Find den her

 

Formålet med Walk of vARTe

Det er tanken, at der vil blive indkøbt en ny skulptur til fast opstilling hver gang Walk of vARTe afholdes, hvilket vil betyde at antallet af permanente skulpturer øges over tid. Dette skulle gerne resultere i at Varde på sigt får et unikt udendørs kunstmuseum og bliver en spændende skulpturby, der vil kunne opleves hele året.

Vi håber at dette initiativ kan medvirke til, at byen bliver endnu mere attraktiv for både borgere, handelslivet og turister.

 

Vi glæder os til at præsentere den første Walk of vARTe i Vardes historie for jer, og vi håber I vil tage rigtig godt imod de nye skulpturer.

Walk of vARTe er arrangeret af Kunsthal vARTe i samarbejde med Varde Kommune, og finansieret af Poul Erik Bech Fonden.

 


 

Årets Walk of vARTe-kunstner

Valget af kunstneren til Walk of vARTe 2017 er faldet på Bente Polano.
Poul Erik Bech Fonden og Kunsthal vARTe har samarbejdet med denne kunstner om julegaver til EDC Poul Erik Bechs medarbejdere i 2016, udstilling i Kunsthal vARTe i maj 2017, en skulptur foran Kunsthal vARTe til indvielse d. 19. maj 2017 samt en kommende gavludsmykning.

 

Denne side vil løbende blive opdateret.