Om vARTe

 

”I Kunsthal vARTe ønsker vi at vise nogle af kunstens mange facetter. Det er derfor vi viser udstillinger af forskellige genrer med værker af forskellige materialer og medier.
Vi ønsker at veksle mellem den mere traditionelle kunst, der henvender sig til en bred befolkningsgruppe – og kunst af en lidt mere eksperimenterende karakter. Det gør vi for at vise, at kunst er, og kan være, rigtig mange ting.
Af og til er værkerne ikke salgsbare, men egner sig hovedsageligt til udstillingsbrug – andre gange er der mulighed for at erhverve sig et værk.
Uanset hvilken type udstilling vi har på programmet er besøgende altid velkommen til at kigge forbi i åbningstiden og se kunstnerne arbejde i atelieret, og måske få en dialog omkring værkerne.
Vi vil gerne slå et slag for at kunst ikke kun er til for en snæver elitær skare – den er til for alle!”
udtaler Mette Kristensen, kunstfaglig leder.

SE VORES INTRODUKTIONSVIDEO HER

 

BYGNINGENS HISTORIE

Bygningerne har siden 1800-tallet været anvendt til blandt andet maskinfabrik, smedeværksted og VVS. Bygningerne var imidlertid blevet nedbrudt på grund af alder, og der forestod et større genopretningsarbejde. I den forbindelse erhvervede Poul Erik Bech bygningerne med henblik på nænsomt at restaurere disse.

De oprindelige støbejernsvinduer er blevet bevaret, og Velamp i Vejen har håndlavet forsatsvinduer i smedejern. Væggenes rustikke udseende er ligeledes bevaret, og der er købt gamle gulvbrædder, som er blevet afhøvlet og lakeret. Brostene i den lille gård, er importeret fra København, hvor de havde ligget rundt om det forrige operahus. Ligeledes stammer lamperne på kunsthallens 1. sal fra København, hvor de i mange år har hængt hen over hovedstadens trafikerede gader og boulevarder.

Arkitekt Niels Grønne har været arkitekt og rådgiver på opgaven. Dygtige håndværkere med sans for restaureringsarbejde har deres andel i resultatet.

 

HVEM ER VI?

Det er Poul Erik Bech, som også står bag ejendomsmæglerkæden EDC, der udover restaureringen af bygningerne også har etableret og finansieret Kunsthal vARTe.
Mette Kristensen, cand. mag. i kunsthistorie, er ansat som kunstfaglige leder af stedet.
Der er desuden tilknyttet et antal frivillige til Kunsthal vARTe.

 

HVAD VIL VI?

Det er vores vision at:
•    Skabe et fristed for seriøse og professionelle kunstnere, hvor disse i kortere eller længere tid kan bo, arbejde og udstille deres værker.
•    Den kunstfaglige leder, kunstnere, frivillige og interessenter sammen driver Kunsthal vARTe med udstillinger af høj kvalitet.
•    Borgerne, besøgende og turister har et autentisk og unikt kunsthus, der viser seriøs kunst med såvel bred appel som udfordrende indhold.
•    Bidrage til bedre rum, rammer og muligheder for kunst- og kulturoplevelser for borgerne i Varde.
•    Der i Varde er et kunsthus med et inspirerende miljø for kunstnere.
•    Bidrage til, at Varde er en nutidig og attraktiv by såvel nuværende som kommende borgere ved at skabe liv og aktivitet.