MUSIK- OG BILLEDPERFORMANCE

dato - 2. april 15:00

Kristian Nøhr

Per Ottesen

Per Ottesen (f. 1944) er autodidakt, men har gennemført uddannelsen Oplysningens Kultur på Syddansk Universitet. Han har tidligere udstillet på Esbjerg Kunstpavillon, Meyers Galleri, Galleri Unique, provinsens censurerede kunstudstilling Thisted, den censurerede sommerudstilling Tistrup, Varde Museum, Vejen Kunstmuseum, Galleri Bousøgård Stauning, Nordiske tegneres 6. biennale Rundetårn, Creme de la creme Janusbygningen, Varde Kunstforening og Kunsthal vARTe.
Ottesen har lavet adskillige Land-art projekter, undervist, holdt foredrag samt lavet små og store oplæg sammen med skuespilleren Torben Jetsmark, Balletdaveren, Morten Hansen m.fl. Sammen med Torben Jetsmart har han arbejdet med ”diamologer” og forestillingen ”Inspiration”.
Til daglig underviser han i faget Billedkunst på Varde Musik- og Billedskole, og har bl.a. lavet undervisningsforløb for Esbjerg skolevæsen (sammen med Jonny Taumann), Sdr. Omme Statsfængsel (sommerskole), Mediehøjskolen i København m.fl.
Han har desuden udført flere udsmyknings-/farvesætningsopgaver for bl.a.: Esbjerg Handelsskole, Svømmestadion Danmark, Vejen Handelsskoles Kursuscenter.
Sammen med komponisten og guitaristen Kristian Nøhr, har han udgivet digtsamlingen ”Lyrigrafonier”, der er en forestilling om maleri og musik. Han har solgt værker til bl.a. Centralbiblioteket Esbjerg, Meyers Galleri, Varde Kunstforening og Poul Erik Bech.

Nøhr&Ottesen

Kl. 15

De smukke nye lokaler i Kunsthal vARTe danner i påsken ramme om en musik- og billedperformance med duoen Nøhr&Ottesen

Nøhr&Ottesen er en lidt utraditionel duo, der kombinerer guitarmusik med lyrik og billedkunst – alt sammen opført med spontanitet og improvisation i højsædet.

Duoen består af billedkunstner Per Ottesen fra Ansager og guitarist Kristian Nøhr fra Varde.

 

Per hører til dem der ikke kan se træerne for bare skov. Det abstrakte, de store linjer og finurlige sammenhænge på tværs af vedtagne konventioner, er det som fængsler ham.

Polariteten i verden og i det menneskelige sind, er hans drivkraft - som han søger at

omsætte visuelt ved, at lade afklarede billedudtryk mødes med organiske elementer. Det

komplementære billedudtryk opstår, i hans øjne, der hvor kaos og orden mødes og kommer i spil.

Kristian er oprindeligt uddannet klassisk guitarist, men afsøger i denne konstellation forskellige genrer og udtryksformer. Han har selv komponeret al musikken, og kaster sig også ud i spontane improvisationer.

 

Til denne performance i Kunsthal vARTe, skal publikum opleve værket 'Lyrigrafonier' – et værk som består af 7 små miniaturer med musik, digt og grafik. Derudover 'Nocturner' - et live maleri af Per over den spanske guitars toner, samt et elektronisk stykke musik ('Work of steel') skrevet for og over Varde Stålværks historie.

 

Entréen koster 50 kroner - inklusiv en signeret udgave af 'Lyrigrafonier' med CD.

 

For mere information kontakt Per Ottesen på:

e-mail: info@perottesen.dk

tlf.: 2910 9757