'YEILDING GRAVITY' af Nille Bech & Stephen Freiheit

dato - 26. maj til 29. maj

Nille Bech

Nille Bech (født 1975) er autodidakt billedkunstner og arbejder primært med maleri, skulptur og performancekunst.
Som billedkunstner arbejder hun i spænd mellem strømme af opslugt selvforglemmelse og momenter af bevidst isoleret eftertænksomhed. En proces, som tillader visuelle parallelverdener, menneskelig smerte og fysiske energiudladninger at forenes i et særegent, ofte kønsspecifikt billedsprog, som afspejler konfrontation og gevaldig styrke.
Senest har kunstneren skabt opmærksomhed med udstillingen og bogudgivelsen ”Butterflies & Pussytales”, et poetisk indspark i debatten, blandt andet om vigtigheden af at påskønne diversitet i moderne samfundsformer.
​Nille Bech har udstillet både i ind- og udland på bl.a Galleri Rasmus, Grey Cube Gallery, Helsinki, TI-LA Gallery, Jyväskylär og Galleri Oxholm, Kbh.

CV

Stephen Freiheit

Stephen Freiheit (født 1965) bor i Kerteminde. Han har læst international fotografi på filmskolen i Prag. Allerede som 20-årig arbejdede han med billedkunst i Amsterdam og derefter har han boet i Madrid og New York, hvor han primært har beskæftiget sig med fotografi.
I dag er Freiheit tæt knyttet til Lundsgaard Gods og det tilhørende kulturhus Anexet, hvor han blandt andet lavede åbningsudstillingen i juni 2015 bestående af storformat fotografier fra Nepal, Burma og Bangladesh.
Kunstnerens bånd til især Nepal er gennem de sidste 15 år blevet stærke og han har både undervist unge nepalesere i fotografi og tv produktion, produceret tv-programmer, dokumentarfilm, udstillinger og deltaget i utallige debatter, radioprogrammer og interviews. Han har ofte udtalt sig kritisk om den unge generations vilkår i et af verdens fattigste lande, hvor korruption i høj grad påvirker samfundsstrukturen. Ikke desto mindre er nogle af hans allernærmeste venner vokset op i tibetanske flygtningelejre og buddhistiske klostre i Nepal, og her har Freiheit fundet stor inspiration til en del af sine nye værker, både fotografier, kobberplade ætsninger og malerier.
Stephen Freiheit har udstillet på bl.a. Fotografisk Center, Charlottenborg, Galleri Christian Dam, Bredgade, Asbæks Centro Cultural Andratx, Spanien, Anexet ved Lundsgaard Gods, Kerteminde, Filosoffen, Odense, Godsbanen, Århus, Karolinelund, Aalborg samt Dronning Louises Bro, København.

CV

Under Fest- og Kulturugen vil der løbende blive føjet nye lag til udstillingen. Udstillingen bliver således dynamisk og det er muligt at få en ny oplevelse på stedet hver dag.

 

Titlens betydning:

Yielding = (of a substance or object) giving way under pressure; not hard or rigid.

Gravity = the force that attracts a body toward the center of the earth, or toward any other physical body having mass.

 

Nille Bech og Stephen Freiheit undersøger tyngde og overgivelse på tværs af forskellige kunstarter. Hvordan påvirker tyngde og overgivelse den skabende proces og hvilken indvirkning har det på det kunstneriske udtryk?

I Kunsthal vARTe etablerer de et eksperimenterende rum, hvor samspillet mellem ide, krop og materiale udforskes.

Kan man som kunstner slippe sig selv, overgive sig og forholde sig absolut modtagende til sit materiale? Kan selve kanaliseringen i processen stå som værk i sig selv og hvilken indflydelse har denne tilgang på det kunstneriske udtryk?