'RUM' AF LAURITS GULLØV

dato - 3. september til 30. september

Fernisering - 3. september 15:00 til 17:00

Laurits Gulløv

Laurits Gulløv (f. 1994) studerer på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. CV’et indeholder desuden et højskoleophold på den Rytmiske højskole i Vig og et dagshøjskoleophold på VERA - skole for kunst og design. 

Han har udstillet på Projektrum VERA, Udstillingsstedet Q, Gentofte hovedbibliotek, Café Nutid og RUNDGANG 2016 på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

 

CV

Laurits Gulløv er 22 år og studerende på det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Han arbejder hovedsageligt med grafik og tekst, men har også tidligere arbejdet med maleri, skulptur og animation.
I øjeblikket arbejder han på en serie flerfarvede linoleumstryk omkring rum og rumopfattelse, som kan opleves i Kunsthal vARTe i september måned.

Om sine teknikker siger han: ”Jeg benytter mig af to forskellige teknikker når jeg laver flerfarvede tryk. Den ene fungerer lidt som et puslespil, hvor jeg skærer linoleummet ud i flere figurative ”brikker” som jeg så farver forskelligt og sætter sammen igen. Herefter trykker jeg snittet på papir.
Ved den anden teknik trykker jeg én farve af gangen. Mellem hvert lag farve snitter jeg videre i linoleummet. De områder hvor der er snittet modtager ikke næste lag farve. Hvert ark papir modtager gerne op mod fem lag farve.”

Laurits Gulløv er meget interesseret i opfattelsen af perspektiv, flader og opbygningen af todimensionelle rum. ”Jeg arbejder i mine motiver ofte med kontrasten mellem god og dårlig smag og forholdet mellem det skødesløse og det nøjagtige. Jeg fratager et givent emne dets primære funktion, således at det sprogligt ikke længere kan karakteriseres ved dets oprindelige betegnelse. Tilbage står så et objekt, der er forhenværende funktionelt. Min interesse bunder i den overflod af betegnelser vi har for den slags objekter. Tænk bare på ord som: ting, genstand, dims, himstergims, dimsedut eller dingenot. Mit arbejde er som regel tekstbaseret om end det ikke altid fremgår i selve værkerne.”