Per Buk

dato - 14. januar til 1. februar

Per Buk

De første kunstnere der rykkede ind i Kunsthal vARTe var grafikeren Ann-Kerstina Nielsen og maleren Per Buk.

Kunstnerne fortæller, at de straks slog til, da de hørte om de attraktive muligheder for at benytte de nye faciliteter for kunstnere. Til daglig bor og arbejder de begge i Svendborg, men i perioden 14. januar til 1. februar boede og arbejdede de i Varde, hvor de etablerede et grafisk værksted, udstillede deres værker, malede og holdte foredrag.

Om Per Buk skrev kunstanmelderen Preben Winther blandt andet: ”Hans billeder kan forekomme næsten anstødeligt positive og livsglade, og de kan synes momentant naive. Hvad de måske også er. Det er sandsynligvis netop her, nøglen til kunstnerens verden skal søges.
Hans værker er insisterende. De skjuler ikke deres hensigter og dækker sig ikke ind under en eller anden finkulturel fernis. De byder sig til. Inviterer. Store, lidt kantede fugle stritter med tæerne i fryd, og smiler, ligesom hans andre væsener smiler. Per Buk er en kunstner, der kan lignes med en sten man kaster i vandet. For som ringe breder hans glæde, hans begejstring og høje aktivitetsniveau sig uden om ham og påvirker mennesker i hans nærhed og i det større sociale og samfundsmæssige fællesskab, han er en del af”.

Udover malerier og grafiske arbejder omfattede udstillingen også akvareller og små bronzeskulpturer.