PAOLA MICHELA MINEO (IT) & MISJA KRISTOFFER RASMUSSEN: ANIMA UMANA / MENNESKETS SJÆL

dato - 5. oktober til 27. oktober

Fernisering - 5. oktober 14:00

Paola Michela Mineo (IT)

Paola Michela Mineo (f. 1978) er en italiensk visuel performancekunstner, der bor og arbejder i både Milano og Pietrasanta.
Hun bruger gipsafstøbninger som sit foretrukne medium til at portrættere folk og hendes kunstneriske inspiration kommer især fra menneskelige relationer. Paola har startede oprindeligt på at studere arkitektur i Italien og i Grækenland, men i løbet af sine studier opfandt hun et nyt skulpturelt sprog, hvor hun flytter forståelsen af det menneskelige legeme fra et simpelt anatomisk afbildningsredskab – til et personligt livsportræt med relationer og en identitet. Gennem årene har hun udstillet og udført performances på flere italienske museer.
Projektet ”Impronte Sfiorate” er hendes mest kendte og komplette projekt, der beskæftiger sig med indvandringen i Lampedusa i 2011.
Kendetegnende for kunstneren er hendes evne til at udtrykke skønhed, hvor det ikke umiddelbart ser ud til at eksistere. Derfor arbejder hun også for at sprede sin kunstneriske tilgang ved undervise den på forskellige platforme.
I dag bor og arbejder hun sammen med sin danske mand og kollega Misja Kristoffer Rasmussen i den lille kulturelle by Pietrasanta. Hun elsker havet, alt hvad der er autentisk og middelhavsområde.

 

CV

Misja Kristoffer Rasmussen

Erasmus Misja Kristoffer Rasmussen (f. 1971) er opvokset i Ølsted på Nordsjælland. Kunstneren bor og arbejder i både Danmark, Italien og Grækenland. Han startede sine kunstneriske studier på Kunsthøjskolen Thorstedlund og senere på Kunstakademiet Brera i Milano. Efterfulgt af et forløb på Kunstakademiet i Chicago i USA (under afdelingen for portrættegning). Han har desuden fungeret som gæstekunstner på Kunstakademiet i Athen. Allerede som studerende vandt han en international skulpturkonkurrence i Irland.
Hans værker kan ofte ses i det offentlige rum, og han er nok mest kendt for sine statuer af H.C. Andersen i Odense og i Aarhus, samt for sine Awards af Irmapigen og til Sydbanks musikpris. Kunstneren har udstillet adskillige steder i ind- og udland – især i Italien og Grækenland. Herhjemme har han flere gange været repræsenteret på skulpturudstillingerne i Ølgod.
Misja Rasmussen er medlem er Billedkunstnernes Forbund (BKF), Dansk Billedhuggersamfund (DBS) og Kunstnerforeningen af 18. november.

CV

 

I oktober måned får Kunsthal vARTe besøg fra Italien, når performancekunstner Paola Michela Mineo og billedhugger Misja Kristoffer Rasmussen rykker ind i lokalerne.
Udstillingen vil rumme både bronze, træ, terrakotta marmorskulpturer og keramiske fade samt gipsafstøbninger og fotografisk kunst.

Udstillingens titel refererer til de to kunstneres fælles tema. Paola Mineos gipsafstøbninger der, med et tyndt lag gazebind, nærmest symboliserer det yderste lag af menneskets sjæl. Skrøbeligt, men alligevel så stærkt som livets sjæl, og optaget af vores egen opfattelse, som vi ser spejlvendt.
Paola Mineo arbejder med at fotografere udtryk (og aftryk) af sjælen i netop det øjeblik, hvor vi får trukket "hudens yderste" (gips)lag af. Lige netop i det øjeblik skabes der et sjæleligt samspil mellem kunstneren og modellen, hvor de to mødes i et intimt momentum.

Misja Rasmussen viser, i samspil med Paola Mineo, en videreudvikling af sine værker fra udstillingen SKINd, som blev vist i efteråret 2018 på et museum i Athen.
Værkerne bliver til ved at han ofte starter med at modellere motiverne i ler, for bagefter at støbe figurerne i bronze.
Han er en nutidig klassicist. Værkerne udtrykker menneskelige, romantiske og poetiske udtryk, hvor man fornemmer en ærlig respekt for den græske klassiske periode. Også respekten for materialet og de tekniske traditioner er stor, hvor menneske- og dyremotiver i mange størrelser er karakteristiske for hans produktion.

Kunstnerparret arbejder til daglig sammen i deres fælles atelier i marmor-byen Pietrasanta i den toskanske del af Italien.

De to kunstners værker skaber en spændende dialog med mennesket i centrum, når deres værker forenes i udstillingen ANIMA UMANA / MENNESKETS SJÆL.
De glæder sig til at udforske Varde by, og til at udstille deres værker i Kunsthal vARTes lokaler. Der vil blive skabt nye skitser og værker i det åbne atelier i løbet af opholdet, som besøgende er meget velkomne til at komme forbi og se.

 


 

ARRANGEMENTER

Onsdag d. 16 og fredag d. 18. oktober kl. 10 – 12.30
TOUCH ART EXPERIENCE: workshop med Paola Michela Mineo (kræver tilmelding)
Læs mere her
 
Lørdag d. 19 og søndag d. 20. oktober kl. 9.30 – 15 (inkl. 1 times pause)
MODELLERING – FRA MODEL TIL SKULPTUR: 2-dags workshop med Misja Kristoffer Rasmussen (kræver tilmelding)
Læs mere her