NORDISKE LANDSKABER af Helga Kristmundsdóttir

dato - 4. august til 30. august

Fernisering - 4. august 15:00 til 17:00

Helga Kristmundsdóttir

Helga Kristmundsdóttir er født i Island, men har boet i Danmark siden 1989. Hendes bolig og atelier ligger i Hyllested ved Ebeltoft. Hun er uddannet keramiker, væver og billedkunstner fra det islandske Kunstakademi samt fra Aarhus Kunstakademi. Hun har haft flere udstillinger i både ind- og udland. Herhjemme har hun bl.a. udstillet på Påskeudstillingen i Fuglsøcentret, Art Herning, Galleri Salling, Dronninglund Kunstcenter, SAK i Svendborg, Sophienholm, Johannes Larsens Museum, Aarhus Kunstmusem, Galleri Brænderigården i Horsens, Ebeltoft Kunstbygning.

I udlandet har hun udstillet på gallerier i Tyskland, England, USA, Portugal, Island, Norge m.fl.

Kunstneren har modtaget flere priser, legater og fonde under sin karriere. Hun er samtidig nævnt i flere litterære sammenhænge.

Helga Kristmundsdóttir er medlem af Billedkunstnernes Forbund,  Samband Islenskra Myndlistamanna, Foreningen for Professionelle Kunstnere og Kunsthåndværkere, Professionelle kunstnere i Syddjurs og Kunstnergruppen Diagonalen.

CV

I august kan man opleve den islandskfødte kunstner Helga Kristmundsdóttir i Kunsthal vARTe, hvis malerier skildrer den barske nordiske natur, landskaber, himmel og hav.

Helga Kristmundsdóttir har beskæftiget sig med både tegning, litografi og bronzeskulptur, men det er i maleriet, hun har fundet sit udtryk. I valget af motiver har hun valgt naturen - himlen, havet og klipperne fra den islandske natur.

Selv kalder kunstneren sit udtryk for nordisk: ”Jeg har prøvet at male alt muligt andet, for jeg ville ikke være den islandske maler. Alligevel er jeg endt ved landskaberne, for det er der, jeg kan blive ved med at finde inspiration. Den siver ind i mig. Det er mine egne landskaber og min leg med landskabets former”, siger hun om processen.

Kunstneren maler mennesketomme, ekspressionistiske oliemalerier, hvor struktur og former opstår gennem de mange farvelag. Det er netop gennem disse forskydningerne, at de voldsomme landskaber bliver til.