'MINDSCAPES – INDRE LANDSKABER' af Helle Kjærulf

dato - 4. juni til 25. juni

Fernisering - 4. juni 15:00 til 17:00

Helle Kjærulf

Helle Kjærulf (f. 1959) bor og arbejder i Aarhus. Ud over at være billedkunstner er hun også journalist og forfatter.

Hun har gennem syv sæsoner modtaget kursusundervisning på Aarhus Kunstakademi af Birger Møller.

Helle Kjærulf begyndte at male for 11 år siden og har siden 2008 udstillet hos en lang række af virksomheder, kunstforeninger og har deltaget på diverse udstillinger over hele landet. I 2010 bl.a. Kunstforeningen Limfjordens Censurerede Efterårsudstilling og Den 3. censurerede kunstudstilling Østhimmerland 2010 "Menneskedyret", Østhimmerlands Kunstforening Kilden. I årene 2011-2014 deltog hun på den censurerede udstilling International Art Festival i Kerteminde. I 2016 bl.a. Østfynsk Kunstforening og Vesthimmerlands påskeudstilling på Vitskøl Kloster. Helle Kjærulf har været tilknyttet flere gallerier, og er p.t. fast tilknyttet Galleri Lyrum i Aarhus og Galleri Art Corner i Randers.

CV

Det er det non-figurative og det abstrakte, der præger malerierne, når den aarhusianske kunstner Helle Kjærulf gæster Kunsthal vARTe i juni måned.

 

DET NON-FIGURATIVE ER EN REJSE TIL DET UKENDTE…

”Jeg arbejder med det intuitive og til tider tilfældige princip. Abstrakt eller non-figurativt. Forfølger det, der er opstår. I min maleproces benytter jeg mig i høj grad af akrylfarvens vandige potentiale og blandingsmuligheder.
Opbygningen er lag på lag i en harmonisk komposition og ofte med stor transparens.
Processen fra det hvide lærred til det endelige maleri er hver gang en opdagelsesrejse i en ny verden.
Naturen er en stor del af mig som menneske, og det afspejler sig i mine indre landskaber / mindscapes, selv om jeg ikke maler naturalistisk. Jeg bliver inspireret af det liv, jeg lever, tænker og føler. Mit håb er, at beskueren kan mærke egne følelser komme til udtryk i mine billeder”, siger kunstneren.

Tom Jørgensen, redaktør på Kunstavisen, har skrevet flg. om Helle Kjærulfs kunst: ”Måske er det musik, der bedst kan beskrive Helle Kjærulfs malerier. I denne ordløse kunstform er det mere end noget andet det ubevidste og det intuitive, der dominerer. På samme måde bør man betragte billederne. Man skal turde give slip på sig selv og lade sig rive med af strømmen, af energien og det rigt nuancerede net af farver. Kan man ikke lige præcist sætte ord på sine følelser og tanker, gør det ikke så meget. Helle Kjærulfs malerier handler om det ubevidste og intuitive. Vi har det alle i os. Vi skal bare turde give slip.”