'LIVETS BØVL' af Per Bornhøft & Tina Mastek

dato - 5. september til 27. september

Tina Mastek

Per Bornhøft

LIVETS BØVL er titlen på Kunsthal vARTes september-udstilling. Per Bornhøft og Tina Mastek bruger nemlig begge kunsten som en måde, hvorpå de kan få bearbejdet nogle af livets store og små udfordringer.

Per Bornhøfts akrylmalerier af idyllisk og utæmmet natur, hav og klitter pryder væggene i Kunsthal vARTe i hele september måned.

Per Bornhøft beskriver sin maleriske proces som: ”En rejse ind i maleriets tomme hvide lærred, hvor tomheden, kaosset og rædslen råder, men samtidig ved man at for enden opstår det magiske øjeblik, hvor glæden og freden indtræder.
Med mange famlende forsøg, lag på lag opstår, toner frem, forsvinder igen, nye ting fremtræder af intet, andet forsvinder igen - minder mig meget om livets op- og nedture aldrig give op, for til sidst dannes orden i kaos. Et billede bliver til. Det ender godt. Og vigtigst i processen: At kunne evne at slå forstanden og sproget fra - så forsvinder bøvlet - livets bøvl - rent bogstavligt. Og jeg træder ind i en anden sprogløs verden.”

Og fortsætter: ”Som ung oplevede jeg de “øjeblikke”  i mørkekammeret, hvor et foto bliver til. Lige i det øjeblik er det som om - det skabes af sig selv. Disse erfaringer har siden fulgt mig igennem livet, i mit arbejde, som musiker og som maler. Heri ligger for mig engagementet og drivkraften til at male.
Mine erfaringer som underviser, foredragsholder, musiker, amatørfotograf og alle mine ture gennem livet til Vesterhavet og ikke mindst at glemme livets bøvl, præger mine billeder”, slutter han.

Tina Mastek arbejder indenfor maleri og skulptur, og anvender ofte flere forskellige materialer i sine værker. Kunstneren udstiller malerier og skulpturer i kunsthallens atelier.

Naturen er også en stor inspirationskilde for Tina Mastek, der udtaler: ”Naturen har altid været en stor del af mig og er det stadig. Saltvandet er i mine årer og træerne i mine rødder, hvilket kommer til udtryk på flere af mine billeder.
Mine værker er alle stærkt personlige. Det er mine erfaringer, sorger og glæder, der er min inspiration. Mine farver er klare og stærke, og de figurer jeg bruger, er skitser af Bertel Thorvaldsens smukke marmorstatuetter. Jeg har med årene fået øjnene op for Otto Frellos skønne og fantasifulde verden og dygtige hånd, og ladet mig inspirere til et værk, som jeg i øjeblikket arbejder på, hvor nogle af hans dejlige figurer og idéer bliver sammenført.
Jeg finder en ro, når jeg står med penslen i hånden, et glas vin på bordet og musik på anlægget. Så kan jeg slå dagligdagens udfordringer fra og give slip. Det er min terapi, og jeg tror at mange kunstnere kan nikke genkendende til dette.”

Så kig forbi Kunsthal vARTe i september måned, nyd de smukke kunstværker og giv slip for hverdagens bekymringer og livets bøvl for en stund.