'KVINDER DER FORANDRER VERDEN' af Agnete Brinch

dato - 4. marts til 1. april

Fernisering - 4. marts 15:00 til 17:00

Agnete Brinch

Agnete Brinch (født 1970) bor og arbejder til dagligt i Billum, hvor hun har sit eget atelier. Hun samarbejder med Galerie Knud Grothe i Charlottenlund, Gallerie Rasmus i Skagen og i Odense, Gallerie Rieck i Kiel / Hamborg og Gallery Crossover München samt diverse kunstforeninger. Derudover har flere af hendes værker været med på Art Herning i 2016 og 2017, hvor hun også er repræsenteret i 2018.
Agnete Brinch blev i 2015 udvalgt blandt 14.000 ansøgere til den internationale censurerede udstilling ”Portrait Now”, blandt repræsentanter fra De nordiske lande, Rusland og Kina m.fl. Hun har desuden udstillet på Frederiksborg Slot samt Ljungberg Museet i Sverige. Kunstneren tager også ud og holder foredrag foredrag om sit kunstneriske virke.

CV

I marts måned kan man opleve et dejligt gensyn med portrætkunstneren Agnete Brinch. Meget er sket i kunstnerens karriere siden hun i 2015 sidst havde et ophold i Kunsthal vARTe. Nu er hun klar med en helt ny udstilling med bl.a. portrætter fra serien KVINDER DER FORANDRER VERDEN.

Ansigter fra stærke og indflydelsesrige kvinder, fascinerer og betager os som beskuer. Det at fortolke historiske personligheder på sin helt egen og unikke måde, gør Agnete Brinchs værker autentiske og nærværende.

Serien KVINDER DER FORANDRER VERDEN er en række kommentarer til især kvindelige kunstnere, forfatterinder og skuespillerinder, bl.a. Berthe Morisot, Elisabeth Jerichau Baumann, Sigrid Undset og Johanne Louise Heiberg.

Kunstneren vælger hvad vi må se og hvor meget. Af og til er der foretaget beskæringer, så vi kun får lov at se dele af ansigtet, hvilket er med til at vække vores nysgerrighed. Her er det op til beskueren selv at danne sig billederne i skjulte områder.
I andre portrætter får vi lov at se hele ansigtet. Nogle kigger direkte ud på os og vores blikke mødes i et intenst og vedholdende blik. Et splitsekund, hvor fortid og nutid smelter sammen.

I flere af hendes værker findes der kunsthistoriske referencer til bl.a. Leonardo da Vinci, Johannes Vermeer, Berthe Morisot, Edgar Degas, Elisabeth Jerichau Baumann, Vilhelm Hammershøi, samt nulevende kunstnere såsom Gerhardt Richter, Bjarke Regn Svendsen og Jonathan Yeo. Alle kunstnere som har inspireret Agnete Brinch i sit arbejde.
Hensigten er ikke at efterligne eller kopiere, men derimod at komme med en nyfortolkning og en hyldest til de kunstnere, der i sin tid udførte disse portrætter – og ikke mindst til de kvinder, der blev portrætteret.

Agnete Brinch har netop fået udgivet en kunstbog over udvalgte værker fra serien KVINDER DER FORANDRER VERDEN, hvor kunsthistoriker og kunstkritiker ved Politiken Trine Ross har skrevet forordet.