KONTRASTER af Marianne Sigersted & Agnethe Vestergård

dato - 2. september til 30. september

Fernisering - 2. september 15:00 til 17:00

Agnethe Vestergård

Agnethe Vestergård er kendt i Varde for sit store engagement i 7-Kanten, hvor hun siden 1993 har været kostumedesigner. Men hun arbejder også som kunstner, og i 2011 deltog hun i 2 semestre-kurser i maleri m.m. på Århus Kunstakademi. Fra 2012 til 2017 tog hun den grafiske uddannelse ligeledes på akademiet.

Flere gange har hun deltaget KS udstillinger i Janus Bygningen i Tistrup, ligesom hun også har deltaget i en juleudstilling samme sted. Derudover har Agnethe Vestergård været arrangør og medvirkende på en kunstudstilling på Lærkeholtvej. I 2012 havde hun en soloudstilling på Moesgård Havecenter.

CV

Marianne Sigersted

Marianne Sigersted fra Varde i gang med en 4 årig uddannelse ved Århus Kunstakademi, herunder bl.a. et semester i maleri. Hun har ligeledes deltaget i forskellige weekend- og ugekurser på akademiet. I 2014 deltog hun i et Masterclass i Kunst ved Herning Billedskole. 

Hun har undervist i billedkunst ved LOF Varde og underviser løbende på Erhvervsskoler i Esbjerg. Desuden har hun taget initiativ til kunstnergruppen Art 8 i Varde.

Marianne Sigersted har udstillet flere steder i Varde, bl.a. på biblioteket, sundhedscenteret og politistationen. Udover at være med i ”Åbne døre” og Kunstrunden Sydvestjylland, har hun også fast udstilling ved firmaer. Derudover har hun udstillet i Julianehåb i Grønland, Galleri Svanen i Vig og ved Folk og Kultur i Janderup.

CV

Det er to lokale kunstnere der skal arbejde i Kunsthal vARTe her september måned. Deres værker vises i stueetagen og i atelieret.

Marianne Sigersted er fascineret af mennesker og kontraster, og sammen med en kærlighed til naturen, har det været hendes drivkraft på lærredet i den seneste tid. En blanding af collager og print, danner baggrund for billeder malet med akryl, olie, kul, kridt og tus.
”Jeg arbejder med stemninger. En blanding imellem poetiske figurer og hektiske kontraster fra livet omkring mig. Farver betyder rigtig meget, og jeg prøver at begrænse min palet til enkle farveholdninger”, siger hun.

Collager har optaget Marianne Sigersted i flere år, men ligget lidt stille mens oliemaleri og tegning er kommet til. I år arbejder hun med at mikse sine passioner for at få et mere helstøbt og spændende udtryk i værkerne. Collagerne / trykket på lærredet giver hende inspiration til det udtryk og de kontraster, som skal ”helstøbe” maleriet.
Værkerne kan godt være længe undervejs, inden det færdige resultat kommer frem: ”Nogle gange bliver jeg lidt uenig med maleriet og så kommer det i ”ventekrogen”. Alt ender oftest godt, og ellers starter jeg forfra med et nyt univers som baggrund.”
 

Agnethe Vestergård fik for alvor taget hul på at arbejde kunsten i 2011. Under et semesterkurser på Århus Kunstakademi fandt hun sin retning, og derefter måtte hun bare i gang for at se, hvorvidt det kunne bære! ”Har jeg noget på hjerte, som andre kan have glæde af at høre om? Det kan jeg sommetider godt tvivle lidt på, men det er jo nok netop denne tvivl der gør, at jeg bliver ved med at gøre mig umage.”

De motiver hun har arbejdet mest med, ind til nu, er de nære ting; sin udsigt, sine blomster og grise, samt de ting der ligger i fortiden, som sin bedstemor, sin for nylig afdøde mor og hendes håndværk. ”Her bagefter kan jeg se, at det for mig har været en god måde at tage afsked på - at åbne øjnene og blive konfronteret med det der ligger bagud.”

Under sit forløb på kunstakademiet blev hun introduceret for den grafiske metode. Her fandt hun ud af at kombinationen af det grafiske håndværk og kreativiteten passede utrolig godt til hendes temperament. Det blev starten på en rejse, der kun lige er begyndt, for den vardensiske kunstner.