KATE SKJERNING - BLÅ VINTER

dato - 6. januar til 30. januar

Fernisering - 6. januar 14:00 til 16:00

Kate Skjerning

Kate Skjerning er uddannet tegner / grafiker fra Designskolen i Kolding. Hun har udstillet adskillige steder i ind- og udland, og lavet flere udsmykninger. Af projekter i det offentlige rum i nærområdet, har hun lavet et midlertidigt projekt med 900 appelsiner i blodbøgen foran Museum Frello i 2016-17, en lys-installation Varde Å ved Østre Omfartsvejen under Vadehavsfestivalen 2014, og en kunstrute i Ål Klitplantage i 2013 om den tidligere flygtningelejr der. Desuden har hun lavet plakaten til Varde Fest- og Kulturuge, som blev brugt fra 1992-2017 samt dekorationen af den 90 m2 store kuppel på Tirpitz fra 2008.
Kate Skjerning har modtaget flere legater og legatophold, og hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF) og Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS).

CV

Kunsthal vARTe skyder det nye år i gang med en udstilling af den alsidige billedkunstner Kate Skjerning, som elsker at arbejde i store formater.

Kate Skjernings kunst handler grundlæggende om vores eksistentielle livsvilkår, med afsæt i kærligheden og tvivlen i hendes eget liv.
Som grafiker kan hun godt lide at sætte tingene lidt på spidsen, og arbejder med kontraster som sort / hvid eller liv / død, feminin / maskulin og især natur / kultur.
Kontrasten mellem natur og kultur er aktuel her i den antropocæne tidsalder, og den er afgørende for hende som kunstner og som menneske.

Kate Skjerning er meget inspireret af årstiderne og lysets gang i Oksbøl, hvor hun bor op til Ål Klitplantage, tæt på Vadehavet, Vesterhavet og Varde Å: ”I min kunst prøver jeg at gengive noget af den meditative oplevelse af ro og samhørighed, som det giver mig at vandre rundt i skoven, svømme i havet eller hallen, ro kajak på åen – eller bare at sidde med kaffen i min skovhave.”

I Kunsthal vARTe vil hun især udstille billeder, hvor naturen i første omgang har fået lov at danne sit eget aftryk af vand og tusch på papiret - og hvor hun først senere forsigtigt har blandet sig i processen.
Desuden vil der i udstillingen være en ”levende” installation, hvor publikum inviteres til at lege med, således at installationen forandrer sig i løbet af udstillingsperioden.

I atelieret vil kunstneren arbejde på en 10 meter lang tegning.

Kunstneren afholder en artist talk lørdag d. 19. januar kl. 14.