'INTERVENTION INVADING NETWORK' af Irene Anton (DE)

dato - 10. november til 16. november

Irene Anton (DE)

Irene Anton (f. 1966) er en tysk installationskunstner der bor i Damstadt i Tyskland.
Hun har adskillege udstillinger på CV'et i blandt andet Berlin og Bruxelles. og så er hun er medlem af BBK Berlin, BVBK Brandenburg, AININ and sculpture network.

CV

Den tyske installationskunstner Irene Anton har besøgt den aktuelle kunstner Vivi Linnemann i Kunsthal vARTe. Under besøget skabte hun en fascinerende installation af balloner og nylonstrømper.

Irene Anton arbejder hovedsageligt med objekter, installation og miljømæssig kunst.
Oprindeligt har hun en baggrund indenfor design, mode og tekstil, men hendes arbejde har gennem årene langsomt udviklede sig i en anden mere kunstnerisk retning.

Hun har taget et master fag på University of the Arts (UDK) i Berlin med speciale indenfor kunst i det offentlige rum - kunst i samfundet og udstillingsorganisationer.
”Kunst i det offentlige rum er særlig interessant, fordi det ikke er elitært som 'White Cube'-kunst. Alle kan få adgang til den uden at skulle erobre en frygt for 'The White Cube'. Jeg er også fascineret i at installere i tidligere industribygninger og i naturen, fordi hver omgivelse skaber en ny sammenhæng med værket.
Det at arbejde meget med tekstiler er en slags arv fra mine første designstudier, og jeg elsker tekstil som materiale, fordi det er meget fleksibelt og foranderligt.”

(Teksten er oversat fra engelsk)