Ingun Hansen & Helle Vinter: LANDSKAB OG VÆSNER

dato - 9. juni til 30. juni

Fernisering - 9. juni 14:00 til 16:00

Helle Vinter

Helle Vinter (f. 1956) bor og arbejder i Odense. Hun er uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskole i 1981 og har igennem årene udstillet flere steder i ind- og udland, bl.a. på Dronninglund Kunstcenter, Galleri V58 i Aarhus, Kunsthal Aarhus, Galerie Gerly i København. Hun har desuden deltaget på de censurerede udstillinger Charlottenborgs Forårsudstilling, Kunstnernes Påskeudstilling, Sommerudstillingen og Kunstnerenes Efterårsudstilling. I udlandet har hun udstillet i bl.a. Japan, Polen og Sverige.
Ved siden af sit kunstneriske virke er hun underviser og workshopholder på ”Billedskolen - Horsens Kunstmuseum” og ”Tegnefestival Horsens”.
Helle Vinter er tilknyttet Gæsteatelier Hollufgård og medlem af Kunstnernes Kooperativ (KKart), Dansk Billedhuggersamfund (DBS), Billedkunstnernes Forbund (BKF), Danske Billedkunstneres Forbund (DBF) og Professionelle Kunstnere & Kunsthåndværkere (ProKK).

CV

Ingun Hansen

Ingun Hansen (f.1957) bor og arbejder i Aarhus. Hun er uddannet fra Aarhus Kunstakademi, hvorfra hun tog sin afgang i 1992 og efterfølgende studerede hun på Det Fynske Kunstakademi.
Hendes udstillingsaktivitet har bl.a. været på Mallorca, Polen, Færøerne og i Danmark. Herhjemme har hun bl.a. udstillet på Dronninglund Kunstcenter, Frederikshavn Kunstmuseum og Varde Kunstforening.
Hun har udstillet flere gange på censurerede udstillinger, herunder Kunstnernes Sommerudstilling, Kunstnernes Påskeudstilling, Kunstnernes Efterårsudstilling, Charlottenborg Forårsudstilling, Hvidovre Censurerede udstilling og Forårsudstillingen i Thorshavn. Derudover har hun lavet en udsmykning på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Kunstneren har modtaget flere legater og har haft studierejser til bl.a. Azorerne, Portugal, Italien, Spanien, Tyskland, Tyrkiet, Indien og Indonesien.
Ingun Hansen er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF) og Professionelle Kunstnere & Kunsthåndværkere (ProKK).

CV

I juni måned er det muligt at se både oliemalerier og akvareller af billedkunstner Ingun Hansen og bronzeskulpturer af Helle Vinter. Udstillingen veksler mellem værker med en stramt styret komposition, og værker med opløsning i farver og form, der sprænger både de indholdsmæssige og skulpturelle rammer.

Begge kunstnere arbejder med elementer, der bygger værkerne op lag på lag, hvor både indhold og form flettes ind i hinanden og skaber nye sammenhænge.

Ingun Hansen er opvokset på Færøerne, og den færøske baggrund har væsentlig betydning for hendes billedkunst, hvor lyset og de betagende landskaber ofte er en stor inspirationskilde.
Kunstneren har planer om at arbejde med store formater under sit ophold, og vil gerne operere med både det monumentale og transparente i sine oliemalerier og akvareller. På det seneste har der sneget sig mere dramatik ind i hendes værker, hvilket hun håber er med til at udfordre beskueren.

Helle Vinter arbejder med maleri, collage og skulptur. I de senere år har hun hovedsagelig arbejdet med bronzeskulptur, skulpturer af blandet materialer og mobiler.
Bronzeskulpturerne omhandler ofte væsner der udstråler stemninger - fra det meditative og fanden i voldske - til det humoristiske.

De to kunstnere har tidligere haft fælles værksted i Aarhus, hvoraf der udsprang et udstillingssamarbejde.
Deres seneste udstilling har været sammen med Erling Tingkær, på Dronninglund Kunstcenter, hvor de udstillede maleri, bronze- og blandformskulpturer samt mobiler.

Det er Ingun Hansen der skal bo og arbejde i Kunsthal vARTe i perioden, men udstillingen deles med Helle Vinter.