'GLAS OG GLÆDE' af Elin Holmberg, Henning A. Holmberg & Poul T. Jensen

dato - 3. december til 22. december

Fernisering - 3. december 15:00 til 17:00

Poul T. Jensen

Poul T. Jensen (født 1943) er autodidakt kunstner, der til dagligt bor og arbejder i Esbjerg. Efter skoletiden kom han i lære som bygningsmaler og senere hen som socialrådgiver. Da han var barn og ung tegnede og malede han med oliemaling på lærred, men først som efterlønner begyndte han for alvor igen på sin passion.
Poul T. Jensen er medlem af kunstforeningen BRA, hvor han er sekretær og hvor han har udstillet der i mange år. I 10 år har han også udstillet på containerudstillingen på havnen under Esbjerg Festuge. Derudover er hans værker repræsenteret på forskellige hospitalsafdelinger på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og på enkelte undervisningsinstitutioner.

Henning Holmberg

Henning A. Holmberg (født 1949) er oprindelig uddannet maskinarbejder, zoneterapeut og akupunktør. Han var indehaver af Holmberg Glas Galleri gennem 10 år indtil han gik på pension i 2015. Han har beskæftiget sig med glasfusing siden 2005, en del er selvlært, men har også deltaget i kurser både i Danmark og i udlandet.

Henning A. Holmberg er medlem af BRA, hvor han er kasserer. Han og hustruen Elin Holmberg laver ofte værker sammen, giver hinanden inspiration og gode råd. Et eksempel på et fælles værk kan ses i Varde Sommerland, hvor de har lavet fire flamingoer og en stor guldsmed, som står i en af søerne.

Elin Holmberg

Elin Holmberg (født 1954) har så langt tilbage hun kan huske, altid haft gang i en eller anden kreation i forskellige materialer. Hun har altid strikket, hæklet, syet, kniplet, lavet silkemaling eller lavet papirklip og -foldninger. Hun har været på flere kurser både i Danmark og Sverige.

Elin Holmberg har været medlem og formand af kunstforeningen BRA gennem en del år, og sammen med dem har hun udstillet mange steder. Endvidere i flere kunstgallerier i andre egne af landet.

Der er glas og glæde i Kunsthal vARTe i december måned, hvor der er mulighed for at møde kunstnerparret Elin og Henning Holmberg, der arbejder med glaskunst, og billedkunstneren Poul T. Jensen, der inkorporerer humor og satire i sine malerier.

Da Elin Holmberg tilbage i 2001 stiftede bekendtskab med teknikkerne bag glasfusing, fandt hun det utroligt fascinerende: ”Glasset i dets stive form kan blive til fantasifulde figurer og smukke brugsgenstande, når det bliver skåret og brændt på forskellige måder. Det kan have et hårdt udtryk eller få blødt afrundede former, så det kan se helt levende ud.
Jeg har eksperimenteret en del med forskellige udtryk i glasset. Jeg har ingen egentlig retning, jeg følger mit hjerte og kreerer, hvad der falder mig ind. Omgivelserne giver inspiration til mange forskellige værker i alle størrelser og farver.”
Elin Holmberg vil, under sit ophold i Kunsthal vARTe, afholde åbent glasværksted, hvor interesserede har mulighed for at komme ind og lave deres eget kunstværk af glas. Læs mere om værkstedet her.

Henning A. Holmberg beskæftiger sig, ligesom sin kone, med glasfusing. Han var indehaver af Holmberg Glas Galleri i Esbjerg, indtil han gik på pension for et par år siden. Kunsten har han dog ikke kunnet slippe helt, da han stadig har mange ideer, som må og skal afprøve. ”Gennem mit arbejde med metaller har jeg fået en fornemmelse for, hvad der kan lade sig gøre, og sammen med en rumlig forståelse resulterer det i mange forskellige skulpturer. Desuden har jeg lavet mange naturtro fugle og dyr, idet jeg meget ofte opholder mig i naturen, både i skov, eng og ved strand.”

Poul T. Jensen anvender primært akrylmaling til sine malerier. Han begyndte for alvor at fokusere på kunsten da han gik på efterløn. ”Jeg har med stor glæde prøvet en del forskellige genrer af og har de sidste år lavet malerier, hvor jeg har brugt min lidt skæve humor og min meget levende fantasi. Det har resulteret i malerier med et budskab, en historie, noget at tænke over og grine af – ja, det kan godt kaldes satire. Det er utrolig givende for mig og åbenbart også interessant for andre.”