GITTE SKOVMAND & SIMONE BERRINI: O/A Opmærksom - Attenzione

dato - 2. marts til 30. marts

Fernisering - 2. marts 14:00 til 16:00

Simone Berrini (IT)

Simone Berrini (f. 1977) er italiensk billedkunstner, der er uddannet på Kunstakademiet i Milano og som nu bor og arbejder i Odense.
Siden han var teenager, har han været fascineret af mennesker og dyr, og arbejder med dyrebilleder for at skabe opmærksomhed på mennesket. Han mener, at kunsten skal omhandle vigtige emner som miljø, frihed, kreativitet samt skabe dialog mellem mennesker fra forskellige kulturer. Hver gang han begynder på et nyt værk, føler han det er en hyldest til den evne mennesket har fået til at skabe positive og sensationelle ting. Det kan gøre livet bedre for menneskeheden såvel som for miljøet omkring os.
Simone Berrini har deltaget i forskellige kunstfestivaller, herhjemme har han udstillet på bl.a. NB Galleri i Viborg, Kunstgalleriet i Odense, Lundsgård Gods i Kerteminde, og har haft flere soloudstillinger i både Danmark og Italien.
Hans værker er publiceret i adskillige kataloger og andre litterære sammenhænge, ligesom han har udført illustrationer til både logoer, CD covers, kataloger og bøger.

CV

Gitte Skovmand

Gitte Skovmand (f. 1967) er billedkunstner og ansat som projektleder / underviser i kunstmiljøer i UngOdense. Hun er ejer af Violas Værksted, der er et kunstnerværksted for børn, og er initiativtager til flere kunst- og kulturevents i det offentlige rum, hovedsagligt i tekstil street i strikkegraffiti / broderi. Hendes undersøgelsesfelt i kunsten er samvær og relationer, eller mangel på det mellem mennesker og miljøer, i det private og offentlige rum. Hun ønsker at skabe debat og opmærksomhed gennem sine værker, der ikke har én på forhånd fastlagt konklusion, men derimod flere fortolkningsmuligheder.

Kunstneren maler i serier, som ofte er tematiseret i hvilke emner der optager hendes liv. Det er som regel områder som miljø, natur, næste generations udfordringer, kærlighed og balance / ubalance, der er i fokus.

Gitte Skovmand er fast tilknyttet Galleri Himmerland og Galleri Møller i Mejeriet i Slagelse, og har udstillet i adskillige kunstforeninger, grupper og på gallerier. Hun er medlem af Gæsteatelier Hollufgård i Odense, der er en foreningen for professionelle kunstnere, og hvor hun også p.t. har en atelierplads.

CV

To kunstnere fra henholdsvis Danmark og Italien, begge bosat i Odense, udstiller i marts måned fabulerende værker i Kunsthal vARTe.

Gennem visuel kunst fortolker de to kunstnere forholdet mellem mennesker, dyr og natur i forskellige øjebliksbilleder, men værkerne er udført, og udføres undervejs, i to vidt forskellige stilarter. Hvor Simone Berrini bruger enkelte subjekter i en central og symmetrisk komposition, og primært arbejder med akrylmaleri og kultegning, så opbygger Gitte Skovmand i stedet sine akrylmalerier i lag på lag, bestående af mange realistiske elementer, der i kompositionen bliver fabulerende.
De to kunstnere har mødt hinanden i det fynske kunstnerliv, og har tidligere udstillet sammen. Inspirationen hentes over alt – fra både kilder tæt på dagligdagen og fra et globaliseret perspektiv.

Værkerne i udstillingen rummer en fællesnævner af seriøs skævhed og kant, som beskriver vores samtid, godt forenet med kærlighed til de væsner og den kontekst vi er en del af.
Det er kunstnernes ønske at de, via kunsten, kan skabe opmærksomhed på forskellige udfordringer i vores samtid.

Besøgende er meget velkomne i løbet af måneden, hvor kunstnerne inviterer indenfor til en god snak om store og små emner i den ophængte udstilling. Samtidig er der mulighed for at følge kunstnernes arbejdsprocesser og udviklingen i deres værker.