FRI af Linda Stampe

dato - 6. oktober til 28. oktober

Fernisering - 6. oktober 15:00 til 17:00

Linda Stampe

Linda Stampe er 40 år, bosat i Skjern med sin familie, og har siden 2011 arbejdet fuldtid som billedkunstner og galleriejer. Hun er oprindeligt uddannet folkeskolelærer med billedkunst som linjefag, men har efter 7 år, i henholdsvis folkeskole og efterskole, valgt at fokusere fuldtid på livet som billedkunstner og iværksætter. Det er i løbet af denne periode lykkedes hende at skabe et anderledes gallerikoncept i Skjern under navnet ”Linda Stampe, Kunst & Design”, som succesfuldt forener hendes billedunivers med håndplukket kunsthåndværk, skulpturer, dansk design og en lang række kendte smykkemærker.
Udover det faste galleri og atelier i Skjern har Linda Stampe sine malerier præsenteret på Sjælland i ”Galleri Linda Stampe” i Copenhagen Designer Outlet i Høje Taastrup.

 

CV

Når kunsthal vARTe i oktober slår dørene op til en ny udstilling, er det billedkunstner Linda Stampe, der byder velkommen. Under overskriften ”Fri” vil de besøgende blive mødt af et farvemættet og sprudlende billedunivers, der deler sig i to stilmæssige forskellige spor.

Det natur-abstrakte spor fremstår som en slags komprimerede landskabserindringer. Der er på ingen måde tale om naturalistiske skildringer af bestemte geografiske steder, men derimod sammensatte brudstykker af naturoplevelser. Malerierne komponeres af æstetisk håndplukkede elementer, der i farver og former tager sit afsæt i den vestjyske natur. Det er i særdeleshed kunstnerens kærlighed til havet, klitlandskabet og fjorden, der inspirerer, men de fremstår i en smuk forening med hendes fascination af sten og rå klippevægge, hvis linjer og mange changerende stenlag, repræsenterer naturhistorie igennem tusinder af år. ”Det er i disse kraftfulde naturelementer, man som menneske må slippe sin stræben efter kontrol. Det er her, vi kompromisløst gribes af havets utæmmelige bølgegang og vindens barske favntag, og dermed også her, vi blot må give slip og i medgift opleve følelsen af at være fri!”, siger Linda Stampe.

En livs- og farveglad stil dominerer det andet spor i udstillingen. Her møder du Linda Stampes kærlige, naive og humoristiske fugle, der symboliserer frihed. På festlig og fornøjelig vis er de sat i verden for at minde os om, at vi på livets rejse af og til skal turde sprede vingerne ud og flyve derop, hvor vi slipper kontrollen, trygheden og forudsigeligheden. Dyrk din barnefødte evne til at opleve livet ud fra et legende, nysgerrigt og eksperimenterende fugleperspektiv. 

Kunstneren byder hjertelig velkommen i Kunsthal vARTe i hele oktober måned, og tilbyder en kunstoplevelse for hele familien.