'FACING FACADES' af Nille Bech & Stephen Freiheit

dato - 7. maj til 25. maj

Fernisering - 7. maj 15:00 til 17:00

Nille Bech

Nille Bech (født 1975) er autodidakt billedkunstner og arbejder primært med maleri, skulptur og performancekunst.
Som billedkunstner arbejder hun i spænd mellem strømme af opslugt selvforglemmelse og momenter af bevidst isoleret eftertænksomhed. En proces, som tillader visuelle parallelverdener, menneskelig smerte og fysiske energiudladninger at forenes i et særegent, ofte kønsspecifikt billedsprog, som afspejler konfrontation og gevaldig styrke.
Senest har kunstneren skabt opmærksomhed med udstillingen og bogudgivelsen ”Butterflies & Pussytales”, et poetisk indspark i debatten, blandt andet om vigtigheden af at påskønne diversitet i moderne samfundsformer.
​Nille Bech har udstillet både i ind- og udland på bl.a Galleri Rasmus, Grey Cube Gallery, Helsinki, TI-LA Gallery, Jyväskylär og Galleri Oxholm, Kbh.

CV

Stephen Freiheit

Stephen Freiheit (født 1965) bor i Kerteminde. Han har læst international fotografi på filmskolen i Prag. Allerede som 20-årig arbejdede han med billedkunst i Amsterdam og derefter har han boet i Madrid og New York, hvor han primært har beskæftiget sig med fotografi.
I dag er Freiheit tæt knyttet til Lundsgaard Gods og det tilhørende kulturhus Anexet, hvor han blandt andet lavede åbningsudstillingen i juni 2015 bestående af storformat fotografier fra Nepal, Burma og Bangladesh.
Kunstnerens bånd til især Nepal er gennem de sidste 15 år blevet stærke og han har både undervist unge nepalesere i fotografi og tv produktion, produceret tv-programmer, dokumentarfilm, udstillinger og deltaget i utallige debatter, radioprogrammer og interviews. Han har ofte udtalt sig kritisk om den unge generations vilkår i et af verdens fattigste lande, hvor korruption i høj grad påvirker samfundsstrukturen. Ikke desto mindre er nogle af hans allernærmeste venner vokset op i tibetanske flygtningelejre og buddhistiske klostre i Nepal, og her har Freiheit fundet stor inspiration til en del af sine nye værker, både fotografier, kobberplade ætsninger og malerier.
Stephen Freiheit har udstillet på bl.a. Fotografisk Center, Charlottenborg, Galleri Christian Dam, Bredgade, Asbæks Centro Cultural Andratx, Spanien, Anexet ved Lundsgaard Gods, Kerteminde, Filosoffen, Odense, Godsbanen, Århus, Karolinelund, Aalborg samt Dronning Louises Bro, København.

CV

Billed- og performancekunstner Nille Bech og fotograf Stephen Freiheit udstiller i maj måned en række portrætter i Kunsthal vARTe. Udstillingen vil gennem måneden løbende blive pillet ned for at skabe rum til eksperimenter og kuratering af månedens nye arbejder.

Det hele kulminerer med en ny udstilling under titlen YIELDING GRAVITY med værker producerede under opholdet i Varde. Den nye udstillingen kan ses samlet under Fest- og Kulturugen i Varde i slutningen af maj.

 

I den første udstilling FACING FACADES viser Nille Bech portrætter, der tegner et billede af de momentvis forskellige indre tilstande.

Stephen Freiheit viser blandt andet et udsnit af portrætter taget under ophold i landsbyen Samagaun på grænsen til Tibet.