'DECODE' af Stephen Freiheit & Nille Bech

dato - 4. februar til 28. februar

Fernisering - 4. februar 15:00 til 17:00

Nille Bech

Nille Bech (født 1975) er autodidakt billedkunstner og arbejder primært med maleri, skulptur og performancekunst.
Som billedkunstner arbejder hun i spænd mellem strømme af opslugt selvforglemmelse og momenter af bevidst isoleret eftertænksomhed. En proces, som tillader visuelle parallelverdener, menneskelig smerte og fysiske energiudladninger at forenes i et særegent, ofte kønsspecifikt billedsprog, som afspejler konfrontation og gevaldig styrke.
Senest har kunstneren skabt opmærksomhed med udstillingen og bogudgivelsen ”Butterflies & Pussytales”, et poetisk indspark i debatten, blandt andet om vigtigheden af at påskønne diversitet i moderne samfundsformer.
​Nille Bech har udstillet både i ind- og udland på bl.a Galleri Rasmus, Grey Cube Gallery, Helsinki, TI-LA Gallery, Jyväskylär og Galleri Oxholm, Kbh.

CV

Stephen Freiheit

Stephen Freiheit (født 1965) bor i Kerteminde. Han har læst international fotografi på filmskolen i Prag. Allerede som 20-årig arbejdede han med billedkunst i Amsterdam og derefter har han boet i Madrid og New York, hvor han primært har beskæftiget sig med fotografi.
I dag er Freiheit tæt knyttet til Lundsgaard Gods og det tilhørende kulturhus Anexet, hvor han blandt andet lavede åbningsudstillingen i juni 2015 bestående af storformat fotografier fra Nepal, Burma og Bangladesh.
Kunstnerens bånd til især Nepal er gennem de sidste 15 år blevet stærke og han har både undervist unge nepalesere i fotografi og tv produktion, produceret tv-programmer, dokumentarfilm, udstillinger og deltaget i utallige debatter, radioprogrammer og interviews. Han har ofte udtalt sig kritisk om den unge generations vilkår i et af verdens fattigste lande, hvor korruption i høj grad påvirker samfundsstrukturen. Ikke desto mindre er nogle af hans allernærmeste venner vokset op i tibetanske flygtningelejre og buddhistiske klostre i Nepal, og her har Freiheit fundet stor inspiration til en del af sine nye værker, både fotografier, kobberplade ætsninger og malerier.
Stephen Freiheit har udstillet på bl.a. Fotografisk Center, Charlottenborg, Galleri Christian Dam, Bredgade, Asbæks Centro Cultural Andratx, Spanien, Anexet ved Lundsgaard Gods, Kerteminde, Filosoffen, Odense, Godsbanen, Århus, Karolinelund, Aalborg samt Dronning Louises Bro, København.

CV

I februar får Kunsthal vARTe besøg af to meget forskellige kunstnere, der efter samarbejde om flere forskellige kunstprojekter har fundet ud af, at de visuelt går rigtig godt i spænd.
For både fotograf og billedkunstner Stephen Freiheit, og billed- og performancekunstner Nille Bech bliver det et dejligt gensyn med både byen og kunsthallen, som de kom til at holde meget af i forbindelse med et tidligere ophold for knap to år siden.

Stephen Freiheit viser en blanding af fotografi, kobberpladetryk, ætsninger, maleri og tegning. Flere af værkerne er skabt med stor inspiration fra Nepal og Tibet. Det er især motiver fra landsbyen Samagaun på grænsen til Tibet, hvor kunstneren flere gange har gået den 8 dage lange tur til, der præger hans fotografier.

På udstillingen vises desuden unikke kunstprint af Nille Bech. Hendes arbejdsmetode er især repetitioner, som hun påbegyndte i sine portrætter sidste år.
Serien, der er en slags collagearbejde, rummer i alt 50 sommerfugleværker skabt af kønslæbefotos fra 50 kvinder fra 6 forskellige lande samt en bog med samtlige værker og monologer af forfatter Lise Egeberg. Monologerne er lavet som poetiske tekster baseret på interviews af de deltagende kvinder.

”Den inspiration, det har givet os begge at arbejde og udstille i Kunsthal vARTe i forbindelse med vores tidligere ophold, har været uvurderlig. Mange af de kunstneriske resultater, som vi begge nåede frem til i forbindelse med vores ophold, har vi taget med os og arbejdet videre på gennem de sidste to år. Det har haft stor indflydelse på de udstillinger og projekter, som vi efterfølgende har skabt. Derfor glæder vi os meget til at komme tilbage til Varde og Kunsthal vARTe, og arbejde fokuseret med kunst og ikke mindst til at vise galleriets gæster nogle af vores nye værker” – siger Stephen Freiheit og Nille Bech.