'BUENOS AIRES I VARDE - 17 ÅR SENERE' af Gonzalo Duport (AR)

dato - 4. marts til 30. marts

Fernisering - 4. marts 15:00 til 17:00

Gonzalo Duport (AR)

Gonzalo Duport (f. 1986) i Tres Arroyos i Buenos Aires provinsen i Argentina. Han begyndte sin malekarriere i 2001 under et ophold som udvekslingsstudent i Danmark, i et atelier tilhørende Varde-kunstneren Per J.K. Pedersen. Under sit ophold gennemførte han en HF fra Varde Gymnasium. Siden har han pendlet mellem Argentina og Danmark, udviklet og videreuddannet sig. Han har bl.a. været tilknyttet den anerkendte argentinske kunstmaler Hugo Costanzos. Senere blev det til et højskole- og et arbejdsophold i Haslev, med fag som bl.a maling, tegning, design og keramik. Her udstillede han de følgende år.

Duport har desuden udstillet i Barcelona samt flere steder i Argentina, bl.a. Buenos Aires, Tres Arroyos, Dunamar og Claromencó.

I Danmark har han udstillet i Showroomet tilhørende Lauritz.com, Esbjerg, Antvorskov, Odense, Århus, København, Kongens Lyngby m.fl.

I dag har Gonzalo Durport atelier i både Danmark og i Argentina.

Når den argentinske kunstner Gonzalo Duport gæster Kunsthal vARTe i marts måned, er det livet i storbyen og menneskene, som præger malerierne. Menneskene fra sit eget kvarter - de venlige, de skumle, politimanden og de skønne kvinder.

 

Tanker og drømme vrimler frem i en næsten tegneserielignende streg. Kubistiske og forvredne ansigter i forskellige farvenuancer og udformninger kigger tilbage på os som beskuere og gengælder vores blik.

Det er menneskene, det pulserende liv fra blandt andet Argentinas hovedstad Buenos Aires, som han bringer med sig til Varde gennem sine malerier. Oversat fra spansk betyder Buenos Aires – ’god luft’, og det findes jo i den grad også her ved den danske vestkyst.

Gonzalo Duport, der har malet siden han var 15, er et kunstnerisk talent med masser af mod og arbejdsglæde. Han er godt berejst lige fra hjembyen Tres Arroyos over Nepal til Danmark, som første gang besøgte for 17 år siden.

Materialerne består oftest af akryl på lærred, blyant, gouache og tusch på papir. Men alt kan bruges, så der bliver også malet på træpaller og avispapir, arbejdet med fotos og meget mere…