ANNA SAMSØE & ANDREAS STOUBYE JOHANSEN - AURALT KREDSLØB

dato - 8. december til 22. december

Fernisering - 8. december 15:00 til 17:00

Andreas Stoubye Johansen

Andreas Stoubye Johansen (f. 1978) er lydkunstner og musiker. Han tog sin afgang fra Det Fynske Kunstakademi i 2004, og har udstillet på bl.a. Silkeborg Bad, Galerie Wolfsen i Aalborg Brandts Klædefabrik i Odense og Vejle Kunstmueseum. Derudover har han afholdt koncerter og lydperformances i bl.a. Wien og Istanbul, samt flere steder herhjemme.
Andreas Stoubye Johansen arbejder med modulære synthesizere og hjemmebyggende instrumenter, hovedsagelig med forestillinger og lydinstallationer, der præsenterer magnetiske instrumenter og skulpturer. Han har en særlig interesse i at skabe autonome systemer der spiller af sig selv.

CV

Anna Samsøe

Anna Samsøe (f. 1987) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Academie der Bildende Künste i Wien. Hun arbejder i udvalgte medier for at generere og undersøge akustiske fænomener.
 Hendes tidligere arbejde har været dedikeret til at formidle teorier om lyd. Eksempelvis i projektet Sound Is Matter, der præsenterer teorier om Schizophoni, DNA-frekvensen, The Solfeggio Scalaen. Anna Samsøe arbejder projektbaseret og ofte i samarbejde med andre. At lyd er et materiale, der former mennesket og ændrer ikke kun verdens opfattelsen, men verden i sig selv, er en af pointerne i hendes arbejde. De sidste år har hun arbejdet med hvordan lyd resonerer i forskellige keramiske konstruktioner. Med en skulpturel baggrund og en stærk passion for keramik, har hun stor opmærksomhed på de rumlige aspekter i sin kunst.
Hun har haft soloudstillinger i bl.a. Tokyo, Istanbul og Wien. Herhjemme har hun udstillet på bl.a. Brandts Klædefabrik i Odense, Nikolaj Kunsthal i København, Vejle og Vejen Kunstmuseum.
Læs mere om kunstneren på: www.annasamsoee.com

CV

December måneds udstilling i Kunsthal vARTe er et samarbejde mellem Andreas Stoubye Johansen og Anna Samsøe, om at skabe en skulpturel lydinstallation.

Værkerne til Kunsthal vARTe produceres i et samarbejde mellem lydkunstner Andreas Stoubye Johansen, der er ekspert i lydgivende elektroniske installationer – blandt andet modularsystemer, og Anna Samsøe, der arbejder med udformningen af keramiske skulpturer. Andreas Stoubye Johansen står for elektronikken i skulpturerne, mens Anna Samsøe beskæftiger sig med formgivning og formidling.

Projektet omfatter produktion af en serie keramiske lydskulpturer, der består af stentøj, magneter og elektronik. Skulpturerne er udformet til at forstærke ekko, når lyde sendes igennem dem. Udstillingens titel henviser til de lydlige skulpturer og installationen.
”Vi ønsker med værket at diskutere et, for os, interessant samtidsfænomen. Hvilket er automatisering af mennesket og dehumanisering af elektronik. Ved at kombinere elektronik med porcelænets organiske former, menneskeliggør vi elektronikken og automatiserer de menneskelige former.”

Der er en voksende interesse i samtidskunsten for lyd, både som tema og redskab. Andreas Stoubye Johansen og Anna Samsøes kunstneriske praksis og samarbejde er præget af en stor interesse og passion for psyko-akustik og lyd-teori. Det er i særdeleshed det at etablere både skulpturelle og performative forbindelser i arbejdet med akustik, der interessere dem.

 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond