Agnete Brinch

dato - 10. april til 4. maj

Agnete Brinch

Agnete Brinch (født 1970) bor og arbejder til dagligt i Billum, hvor hun har sit eget atelier. Hun samarbejder med Galerie Knud Grothe i Charlottenlund, Gallerie Rasmus i Skagen og i Odense, Gallerie Rieck i Kiel / Hamborg og Gallery Crossover München samt diverse kunstforeninger. Derudover har flere af hendes værker været med på Art Herning i 2016 og 2017, hvor hun også er repræsenteret i 2018.
Agnete Brinch blev i 2015 udvalgt blandt 14.000 ansøgere til den internationale censurerede udstilling ”Portrait Now”, blandt repræsentanter fra De nordiske lande, Rusland og Kina m.fl. Hun har desuden udstillet på Frederiksborg Slot samt Ljungberg Museet i Sverige. Kunstneren tager også ud og holder foredrag foredrag om sit kunstneriske virke.

CV

Agnete Brinch arbejder med portrætmaleri. 

Kunsthal vARTe viste i maj måned serien af portræt-abstraktioner, der blev dannet som en refleksion over portrættet bl.a. set fra et historisk og et socialt perspektiv.
Ud fra denne serie arbejdede Agnete Brinch på et 100 x 100 cm. stort værk, med inspiration i Varde by. Denne proces havde man som besøgende mulighed for at følge på nærmeste hold i hele udstillingsperioden.

Agnete Brinch fortæller om sin kunst: ”Jeg skaber en tavs scene. Mit sprog! Værket taler til længslen, følelserne, sanserne. At være! Udenfor tid og sted. Udenfor rammen er der kaos - indenfor rammen ro. Mit værk skaber et rum - en følelses-mæssig sprække i tiden, der henfører til at lade øjet hvile - nyde - forelske sig igen og igen. Om det er maleri, skulptur eller tegnede værker, fortolker jeg historien, nutiden, så værket er autentisk og materialisere nærvær.”