TOUCH ART EXPERIENCE: WORKSHOP MED PAOLA MICHELA MINEO

dato - 16. oktober 10:00 til 12:30

Paola Michela Mineo (IT)

Paola Michela Mineo (f. 1978) er en italiensk visuel performancekunstner, der bor og arbejder i både Milano og Pietrasanta.
Hun bruger gipsafstøbninger som sit foretrukne medium til at portrættere folk og hendes kunstneriske inspiration kommer især fra menneskelige relationer. Paola har startede oprindeligt på at studere arkitektur i Italien og i Grækenland, men i løbet af sine studier opfandt hun et nyt skulpturelt sprog, hvor hun flytter forståelsen af det menneskelige legeme fra et simpelt anatomisk afbildningsredskab – til et personligt livsportræt med relationer og en identitet. Gennem årene har hun udstillet og udført performances på flere italienske museer.
Projektet ”Impronte Sfiorate” er hendes mest kendte og komplette projekt, der beskæftiger sig med indvandringen i Lampedusa i 2011.
Kendetegnende for kunstneren er hendes evne til at udtrykke skønhed, hvor det ikke umiddelbart ser ud til at eksistere. Derfor arbejder hun også for at sprede sin kunstneriske tilgang ved undervise den på forskellige platforme.
I dag bor og arbejder hun sammen med sin danske mand og kollega Misja Kristoffer Rasmussen i den lille kulturelle by Pietrasanta. Hun elsker havet, alt hvad der er autentisk og middelhavsområde.

 

CV

Workshoppen vil foregå på engelsk

Den italienske kunstner Paola Michela Mineo tilbyder to workshops til nedsat pris i Kunsthal vARTe i forbindelse med hendes og Misja Kristoffer Rasmussens ophold. Så kunne du tænke dig at lære at arbejde med gips og lave afstøbninger, så har du lige nu en unik chance for at deltage på en af disse spændende workshops!

Ved ankomst til workshoppen vil Paola byde med en forfriskning, og der vil være mulighed for lige at hilse på hinanden. Kunstneren vil med lysbilleder og video forklare teknikken til menneskelig gipsstøbning, der starter med grundlaget og historien. Her vil hun desuden fortælle om sin egen fortolkninger og personlige oplevelse.

Denne workshop skulle gerne vise deltagerne, hvordan kunst kan være en måde at forstå sig selv og andre på gennem det koncept at skønhed lever i hvert enkelt individ.

Efter den korte introduktion vil Paola guide deltagerne igennem at afstøbe et selvportræt i gips – som en rigtig 3D-oplevelse. I denne session kan du vælge at afstøbe enten dit ansigt, din hånd eller din fod.

Efter workshoppen afholdes en kort skrivesession for at prøve at oversætte dine følelser til ord, for at fange øjeblikket.

Mens gipsafstøbningerne tørrer, vil kunstneren vise nogle billeder af hende og hendes mands atelier i Italien og fra den lille kulturelle by Pietrasanta (Lucca), hvor de vigtigste billedhuggere og kunstnere i verden havde deres kunstoplevelse, herunder bl.a. Michelangelo.

 


 

DELTAGERE: Alle over 4 år kan deltage. Børn under 18 år skal dog ledsages af deres forældre. Minimum 4 og maksimum 12 deltagere pr. hold.

VARIGHED: 2,5 til 3 timer (inkl. en kaffepause). Forfriskninger undervejs: Italiensk kaffe, the og saft.

STED: De to workshops finder sted i Kunsthal vARTes atelier, Smedegade 35D, 6800 Varde.

PRIS: 650 kr. pr. person (normalpris 750 kr.). Prisen er inklusiv udstyr og kunstnerartikler som olie, vand, spejle, bladguld, gips-gage, fotos, børste samt naturligvis din personlige gipsafstøbning.

TILMELDING: send en mail til info@paolamichelamineo.com

BEMÆRK: Medbring behageligt og gammelt tøj (det kan blive beskidt af gips).

 

Workshoppen afholdes også fredag d. 18. oktober fra kl. 10 til 12.30.