PERFORMANCEFORESTILLING 3: "Med pen & blæk"

dato - 19. juli 14:00 til 16:00

Rune Rotevatn (NO)

Rune Rotevatn (f. 1967 i Oslo, NO) har arbejdet med sit kunstneriske udtryk gennem de sidste 25 år, men i den første tid, primært med fotografi. Det er først indenfor de sidste 12 år, at har han taget fat i andre kunstudtryk.
Han har modtaget betydningsfuld vejledning af akademiprofessorerne Dina Pickard & Jean Maxime Relange under sine mange hospiteringsophold på det anerkendte L´Academie Port Royal i Paris i perioden 2007 - 2009.
Hans kunstneriske virke består i høj grad af pennetegninger – helst udført med en gammeldags pen og blæk, alene eller i kombination med akvarel. Motiverne er forskellige typer af interiører samt en udsigt, gerne gennem en større eller mindre vinduesflade, som også kan være opdelt. Billederne har også ofte andre motiver, af landskaber, mennesker / portrætter og dyr.
Rune Rotevatn har desuden udført flere performanceforestillinger de sidste par år, både i Norge og i Danmark. Her udfører han bl.a. en performance, hvor der skrives tekster med kalligrafisk skrift, blandt andet ønsker givet af det publikum som måtte være til stede. Tanken bag disse performances er at sætte fokus på brevet som en effektiv, god og nyttig, men samtidig også ofte smuk, kommunikationsform. En evne til og måde at udtrykke sig på, som man i dagens digitaliserede samfund, for en hel generation, måske er i færd med at tabe.

CV

VI GENTAGER SUCCESEN! Nåede du det ikke sidst, er her endnu en mulighed.

Onsdag d. 19. og torsdag d. 20. juli - begge dage kl. 14-16, afholdes der to ekstra performanceforestillinger "Med pen & blæk", hvor multikunstner Rune Rotevatn tilbyder kaligrafisk skrivning i Kunsthal vARTe.

Under disse performances kan besøgende få egne (eller andres) tekster - som overleveres i løbet af performancen i form af et digt, brev eller andet - skrevet ned med gammeldags skriveredskaber, pen og blæk af kunstneren.

Arrangementet er gratis og alle er velkomne!