LIVEMUSIK af MALMÖ

dato - 3. oktober 15:00

Lene Hassig Vilslev

Lene Hassig Vilslev arbejder med maleri, foto, tegning, scenografi, kulturprojekter samt installationer. Hun har udstillet på museer, gallerier, offentlige institutioner og private virksomheder både i ind- og udland, og er med i kunstnersammenslutningen Blå Døre.

CV

v. Maria Malmø & Asger Jakobsen

Århusianske MALMÖ kommer og giver koncert til ferniseringen af Lene Vilslevs udstilling ’NATURLIGHED’.
Duoen har udgivet en plade, hvor pladeomslaget er en kombination af et af Lene Hassig Vilslevs malerier og et portræt af Maria Malmø. Titlen er: Time and Tide.
MALMÖ er musik og sange skabt af Maria Malmö.
 
LYT TIL MALMÖ
Video til "Time And Tide Waits For No Man"
Video til "Little Yellow Leaf"

 

MALMÖ bestående af Asger Jakobsen og Maria Malmö, er vokset op ved den jyske vestkyst hvis uslebne natur trækker tydelige spor i de historier der bliver fortalt, stærkt knyttet til en ukuelige tro på mening. Med jordbundenhed som fundament, og et unikt sammenspil mellem nerve og nærvær som drivkraft, skaber duoen et kikhul ind i sjælen hvor lytteren inviteres ind – helt ind.

Nordiske toner

Det bliver ikke mere nordisk end MALMÖ. Lyden centreres omkring den skrøbelige klarhed i Maria Malmös vokal, som blidt fortæller dig om tiden og tidevandets nådesløse cirkulation, rejsen fra barnets forundring til voksenlivets bekymring, og naturen i al sin pragt og helhed. Duoens første single ”Time And Tide Waits For No Man”, balancerer mellem en fyldighed og melodisk sans, med en spinkel instrumentering som modpol - og leder dig ind i debut EP´en af samme navn, med en rolig og storslået nordisk lyd.

Navnet MALMÖ, har uden tvivl en kobling til forsanger Marias efternavn, men udgør lige så meget en symbolsk betydning som byen vi bygger bro til, i et Skandinavien hvis skønhed og naturlige rigdom udgør en stor del af inspirationen til MALMÖ´s tekster og lydlandskab. Dermed bygger MALMÖ deres egen bro i form af musikken, som strækker sig langt, langt ud i nordens horisont.
 

Hæder af MALMÖ

I Januar 2015 modtog Maria Malmö 2. prisen i DPA´s komponistkonkurrence og opførte sit værk "Time & Tide waits for no man" med DR Bigbandet med Maria Malmö selv som solist på vokal. Værket blev derefter spillet på Danmarks Radio P8. MALMÖ debutterede i februar 2015 med debut EP´en "Time & Tide waits for no man" med installationskoncert på Aarhus Teater som blev blev modtaget med skyhøje anmeldelser.

”MALMÖ har sin helt egen unikke og rene lyd. Det er en befriende oplevelse, at høre musik, der er så anderledes fra de vante musiknumre, der spiller i radioen. Hun fortæller en autentisk og ikke mindst dragende historie, som man falder pladask for. Man sidder med en følelse om, at hun aldrig må stoppe". TJECK MAGAZINE marts 2015

Facebook
Hjemmeside
 

Pressen skrev:

"Jeg er vild med kompositionen 'Time and Tide Waits for No Man'. En fængende melodi som for mit vedkommende er den eneste komposition i konkurrencen, jeg tager mig selv i at gå og nynne i ny og næ. Sangen bevæger sig i et nærværende univers, hvor melodien er i fokus og løftes smukt af det smagfulde akkompagnement… "

Jazzsangerinde Sidsel Storm om værket "Time & Tide waits for no man". Januar 2015 DR P8

"Maria Malmö har sin helt egen unikke og rene lyd. Det var en befriende oplevelse, at høre musik, der er så anderledes fra de vante musiknumre, der spiller i radioen. Hun fortæller en autentisk og ikke mindst dragende historie, som man falder pladask for. Man sidder med en følelse om, at hun aldrig må stoppe". TJECK MAGAZINE Marts 2015

”Sangerinden Maria Malmö er et af de store højdepunkter ved koncerten, hun synger hun publikums knæ i blød med hendes vokal (..)”Hendes dragende stemme minder nærmest om en blanding af sangerinder som Agnes Obel, Lorde og Oh Land – ja måske endda endnu flere vokaler". TJECK Magazine

 

Pressedækning af MALMÖ:

TJECK
Anmeldelse: Jyllands Posten
AOA.dk (Aarhus Stiftidende)
Bands of tomorrow
Aarhus Teater
GAFFA
VINK