LIVE-MUSIK AF MORTEN FREUND JULIUS

dato - 6. februar 15:00 til 15:30

Morten Freund Julius fra Varde Musik- og Billedskole kommer og spiller til ferniseringen af udstillingen 'FORSKYDNINGER - I RUM' af Marianne Markvad & Annette Gerlif.
Der er gratis entré og alle er velkommen!

Morten Freund Julius begyndte at spille trommer som 8 årig og blev der igennem bidt af stort set alt musik han hørte.
Som 12 årig fik han sin første guitar, efter at have 'lånt' sin storebrors højtelskede Starsound (discountguitar fra Bilka).

Power akkorder og andre finurlige guitargreb fangede hans interesse, hvorefter han blev bidt af bluesrøddernes karakterfyldte soloer og dens som altid genkendelige 12 takter.

På efterskolen spillede han bas og guitar til skolens årlige musical, og guitarundervisning fyldte en stor del af hans skema.
Senere som elev i 1. g på Varde Gymnasiums musiklinje, forsøgte han sig for første gang med solo sang, og her begyndte den musiske interesse, genre og smag for alvor at udvikle sig - godt hjulpet på vej af kammeraterne.

Forholdsvist tidligt stiftede han bekendtskab med den australske singer/songwriter Matt Corby, som har en smule til fælles med Jeff Buckley, dog med en anelse mere soul.
Denne soul/folk genre tændte en glød og meget af den musik der inspirerer ham til at spille i dag, er præget af kunstnere fra begge verdener. Heriblandt folkens Passenger, Jeff Buckley og soulens: Stevie Wonder, Ray Charles og en nyere kunstner ved navn Allen Stone.

Morten Freund Julius er elev på Varde Musik- og Billedskole.