Duokoncert med saxofonisten Pernille Bévort & guitaristen Mads Kjølby

dato - 5. november 15:00 til 17:00

Mads Kjølby

Mads Kjølby er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium 2003 og Musicians institute i Los Angeles i 1996. Han udgav i efteråret 2014 sin 3. cd i eget navn - Unity Station - og har derudover medvirket på ca. 30 albums i ind og udland. Har har turneret i store dele af verden bl.a med den russiske pianist Leonid Vintskevich og spillet Havana Jazz Festival, Moscow Heritage Jazz, London International jazz festival og mange andre. Herhjemme er han en fast del af Tivolis bigband men optræder også flittigt med DR’s forskellige orkestre, Sinne Eeg, Sidsel Storm, Mads Mathias og mange, mange andre.

Denne eftermiddag kan man så få fornøjelsen af at høre ham i en mindre gruppe, hvor der er god plads til at udfolde sig.

Pernille Bévort

Saxofonist, komponist og bandleder
Uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Hun er et kendt ansigt på den hjemlige jazzscene, hvor hun kan høres i adskillige ensembler fra trioer til Big Bands. Dels i hendes 2 grupper i eget navn: P.t. oktetten RADIO BÉVORT og trioen BÉVORT 3, dels som værdsat ”side man” i bl.a. Ernie Wilkins Almost Big Band.
Pernille optræder jævnligt med en række af landets øvrige professionelle Big Bands, heriblandt DR Big Band, Tivolis Big Band, Aarhus Jazz Orchestra og The Orchestra. Pernille har som del af disse store ensembler optrådt med Richard Bona, John Scofield, Marcio Bahia, Randy Brecker, Tim Hagans og Charlie Watts m.fl. Desuden er Pernille kendt som mangeårigt medlem af den afdøde basunist Erling Kroners forskellige grupper. Pt. Spiller Pernille også en del i Sverige, bl.a. er hun nu fast medlem af det svenske Monday Night Big Band. I årene 2011 til og med 2013 sad Pernille desuden i 3 mandsudvalget for rytmisk musik i Statens Kunstfond (legatudvalget).
http://soundcloud.com/pernilleb-vort

 

I forbindelse med ferniseringen på Vivi Linnemanns udstilling 'TIMEBOX' i Kunsthal vARTe, vil der blive afholdt en mindre duokoncert med saxofonisten Pernille Bévort og guitaristen Mads Kjølby.
Koncerten er også et SPIL DANSK arrangement, som er støttet af Dansk Musikerforbund og Dansk Jazzmusikerforening.

Pernille har gennem mere end 20 år været aktiv på den danske jazzscene, hvor hun har spillet med i en stribe sammenhænge, og hun har indtil nu udgivet 10 cd’er i eget navn med egne ensembler og egne kompositioner. Den seneste cd, med hendes store gruppe Radio Bévort, udkom 17. juni 2016.
Udover at spille koncerter, udgive cd’er og skrive for sine forskellige ensembler, har Pernille også gennem de seneste år eksperimenteret med at lave kompositioner/lydcollager til andre typer af formål. Bl.a. lavede hun i fbm. en anden af Vivis udstillinger en lydcollage på i alt 15 min, som akkompagnerede udstillingen ”Nyt Land” (Aalborg, oktober 2014).
I forlængelse af dette har hun lige i juli måned 2016 afleveret en 5 minutters komposition, (”Forundringsfryd”), som skal bruges i forbindelse med en havevandring i Det Kongelige Biblioteks Have i KBH.
Denne eftermiddag vil de 2 musikere spille numre særligt udvalgt til lejligheden og de vil lade sig inspirere af Vivis udstilling, herunder titlen 'TIMEBOX', farven gul, samt de øvrige omgivelser.

Så benyt denne unikke mulighed for at opleve en intim koncert, hvor inspiration vil opstå i øjeblikket og farve musikkens retning og udtryk - i en dialog med stedet og publikum.

----------------------------------------------------------

Koncertens varighed: 2 x 20 minutter (med 10 minutters pause imellem).

Der er fri entré og alle er velkommen!

----------------------------------------------------------

På Pernilles soundcloudside kan man høre en masse eksempler på den musik, som hun har skabt gennem årene (incl. tekster og arrangementer). Lyt til Pernilles musik her
Og ellers kan man finde flere informationer her

----------------------------------------------------------

Anmeldercitater vedrørende Pernille Bévorts seneste udgivelser:

”Solistene er hele veien dyktige, med Bévort selv som den førende. Hun har en fin tone både i tenoren og sopranen, og hennes soloer er strålende... I det hele tatt er «Which Craft?» blitt en hørverdig og fin plate fra en av de danske musikerne som burde få plottet inn adskillige fler spillejobber på kalenderen sin. Ikke bare i København-området, men også i Norge, Sverige og Finland.”                                                                            
- Jan Granlie 21. juni 2016, salt-peanuts.eu

”Det skinner tydeligt i gennem i kompositionerne og arrangementer, at Bévort boltrer sig lystent med blæsermulighederne. Der er både overblik og overskud. Pladen er en sjælden og original fornøjelse”
- Niels Overgård 17. juni 2016, Jaznyt.blogspot.dk

”Med en fast og fyldig tenortone udtrykker hun sig i et stilområde mellem Rollins og Joe Lovano, og med klar retning i spillet”
- Bjarne Søltoft , Jazz Special april-maj 2014

”kolossalt følelsesmættet og billedskabende, også fordi Bévorts udnyttelse af et større arsenal af blæseinstrumenter tilfører musikken en betydelig klanglig spændvidde...den synes at blive ved med at afsløre smukke og/eller fascinerende detaljer”  
- Thorbjørn Sjøgren, Jazz Special Juli 2011