ARTIST TALK med Nille Bech & Stephen Freiheit

dato - 11. februar 14:00 til 15:00

Nille Bech

Nille Bech (født 1975) er autodidakt billedkunstner og arbejder primært med maleri, skulptur og performancekunst.
Som billedkunstner arbejder hun i spænd mellem strømme af opslugt selvforglemmelse og momenter af bevidst isoleret eftertænksomhed. En proces, som tillader visuelle parallelverdener, menneskelig smerte og fysiske energiudladninger at forenes i et særegent, ofte kønsspecifikt billedsprog, som afspejler konfrontation og gevaldig styrke.
Senest har kunstneren skabt opmærksomhed med udstillingen og bogudgivelsen ”Butterflies & Pussytales”, et poetisk indspark i debatten, blandt andet om vigtigheden af at påskønne diversitet i moderne samfundsformer.
​Nille Bech har udstillet både i ind- og udland på bl.a Galleri Rasmus, Grey Cube Gallery, Helsinki, TI-LA Gallery, Jyväskylär og Galleri Oxholm, Kbh.

CV

Stephen Freiheit

Stephen Freiheit (født 1965) bor i Kerteminde. Han har læst international fotografi på filmskolen i Prag. Allerede som 20-årig arbejdede han med billedkunst i Amsterdam og derefter har han boet i Madrid og New York, hvor han primært har beskæftiget sig med fotografi.
I dag er Freiheit tæt knyttet til Lundsgaard Gods og det tilhørende kulturhus Anexet, hvor han blandt andet lavede åbningsudstillingen i juni 2015 bestående af storformat fotografier fra Nepal, Burma og Bangladesh.
Kunstnerens bånd til især Nepal er gennem de sidste 15 år blevet stærke og han har både undervist unge nepalesere i fotografi og tv produktion, produceret tv-programmer, dokumentarfilm, udstillinger og deltaget i utallige debatter, radioprogrammer og interviews. Han har ofte udtalt sig kritisk om den unge generations vilkår i et af verdens fattigste lande, hvor korruption i høj grad påvirker samfundsstrukturen. Ikke desto mindre er nogle af hans allernærmeste venner vokset op i tibetanske flygtningelejre og buddhistiske klostre i Nepal, og her har Freiheit fundet stor inspiration til en del af sine nye værker, både fotografier, kobberplade ætsninger og malerier.
Stephen Freiheit har udstillet på bl.a. Fotografisk Center, Charlottenborg, Galleri Christian Dam, Bredgade, Asbæks Centro Cultural Andratx, Spanien, Anexet ved Lundsgaard Gods, Kerteminde, Filosoffen, Odense, Godsbanen, Århus, Karolinelund, Aalborg samt Dronning Louises Bro, København.

CV

Fotograf og billedkunstner Stephen Freiheit arbejder både med fotografi, grafik, maleri og tegning. Flere af hans værker er skabt med inspiration fra Nepal og Tibet.

Billed- og performancekunstner Nille Bech giver et indblik i sine fotocollager, der viser sommerfugleværker skabt af fotos af kønslæber.

Kom og hør de to kunstnere fortælle om deres kunst og inspiration.

Alle er velkomne!