ARTIST TALK af Marianne von Tangen Buskov

dato - 26. juli 15:00 til 16:00

ÅK17

ÅK17 består af fem kunstnere med afgang fra Århus Kunstakademi 2017. Gruppen har været tilknyttet henholdsvis malersalen, keramisk afdeling og skulptur.

Anne Thinggaard er oprindelig uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus. Siden har hun taget flere forskellige uddannelser i psykoterapi fra Institut for Gestaltanalyse, bl.a. i individuel- og gruppeterapi, Lederskabets Psykologi samt Intensiv Dynamisk Korttidsterapi. Som arkitekt har hun bl.a. arbejdet som ulandsfrivillig i Kenya. I sommers færdiggjorde hun den 4-årige uddannelse fra Århus Kunstakademi, med afgang fra Annette Olesens malerafdeling. I ni år arbejdede hun på et aktivitetscenter som leder af billed-, skrive- og teaterværksteder. 
Udover at lave billeder skriver hun også digte og har fået udgivet to noveller. Anne Thinggaard har udstillet i forskellige kunstforeninger i Aarhus og omegn.
www.thinggaardkunst.dk

Christine Urfe Bendt, der er bosat syd for Aarhus, gift og mor til 2, tog sin afgang fra Århus Kunstakademis keramiske linje i maj 2017. Hun er oprindelig læreruddannet med linjefag billedkunst og dansk, og har en PD i dramapædagogik. De seneste år har hun bl.a. udstillet på Kunstnernes Efterårsudstilling, Mississippi Afgang 17, Art Week Århus Kunstakademi, Kunstnernes Sommerudstilling og på Godsbanen Århus.
Hun er tilknyttet som underviser i kursusafdelingen på Århus Kunstakademi - keramisk afdeling, og har siden 2015 været ansat som underviser på Børne- og ungeakademiets værksted på Århus Kunstakademi. Hun er desuden tilknyttet som undervise på Egmonthøjskolen.
Christine Urfe Bendt er medlem af Danske Kunsthåndværkere og Designere, og har fået tildelt en værkstedsplads på Århus Kommunes kunstnerværksted Den Blå Hest 2017-2023.
www.cubendt.dk

Marianne von Tangen Buskov er uddannet fra Århus Kunstakademi med skulptur som hovedlinje, men med længere tilknytning til både grafisk og keramisk afdeling. Hun har mange års erfaring med undervisning i billedkunst og har ligeledes igennem en lang årrække været fagligt engageret som formand for Danmarks billedkunstlærere kreds 2. De seneste år har hun udstillet på bl.a. Kunstnernes Sommerudstilling og Kunstforeningen Limfjorden.
www.aaka.dk/da/uddannelsen/afgang-2017

Kate Kanstrup Nielsen fra Vejle er uddannet keramiker fra Århus Kunstakademi og har deltaget på flere kurser hos professionelle keramikere. Hun har deltaget på flere censurerede udstillinger bl.a. AKKC i Ålborg, Banegården i Aabenraa, Galleri Bankgaard i Nr. Snede, Kunstforeningen Limfjordens efterårsudstilling og Kunstnernes Sommerudstilling i Janusbygningen. Siden 2007 har hun udstillet på omkring 50 jyske og fynske arbejdspladser. 
Kate Kanstrup Nielsen er medlem af kunstnergruppen Keramisk Forum og Danske Kunsthåndværkere og designere.
www.prana-kunst.dk

Karen Exner tog sin afgang fra Aarhus Kunstakademi i 2017. Efter at have dyrket maleriet sideløbende, tog hun akademiets 4-årige billedkunstneruddannelse på afdeling for maleri ved Annette Olesen. Karen Exner har en livslang karriere som arkitekt bag sig, senest som medindehaver af Exners Tegnestue. Som billedkunstner har Karen Exner bl.a. udstillet på Kunstnernes Påskeudstilling og Kunstnernes Sommerudstilling, og i dag har hun værksted i Pakhus 64 i Århus.
www.aaka.dk/da/uddannelsen/afgang-2017

Marianne von Tangen Buskov inviterer til en samtale om sine værker.

Der er fri entré og alle er velkomne.